I år har vi ønsket velkommen ca. 84 barn til oss på Bergseng SFO. Vi har denne første måneden hatt fokus på å holde oss på skolen og hatt fokus på å bli kjent med hverandre og skoleområdet. Personalet jobber hele tiden for at alle barna på SFO skal det bra – de skal føle seg trygge, ha noen å være sammen med, ha det gøy og få tilbud om aktiviteter som gleder og utfordrer.

Som ett ledd i å sikre god og tilstrekkelig informasjonen fra SFO til dere foreldre/foresatte utarbeider vi hver måned en månedsplan/aktivitetsplan og et lite infoskriv (SFO-nytt) på slutten av måneden. Her samles det viktigste dere bør huske på, litt om hva vi har jobbet med og hvordan hverdagen på SFO er.

Vi har et ønske om at det meste av informasjon om Bergseng SFO legges ut på skolens hjemmeside med link til SFO: http://ber.harstadskolen.no/sfo.185289.no.html. Når det legges ut ny info der vil det også henges opp til oppslag i gangen på SFO, og det informeres om nye skriv via mobilskole. Vi vil også ta i bruk e-post. Hvis det er noen av dere som ikke har mottatt e-post eller mobilskolemelding oppfordrer jeg dere til å ta kontakt så ordner vi dette.

I september har vi hatt tema høst på SFO. Vi har hatt fokus på å være ute etter skoledagen. Der har barna blitt godt kjent med uteområdet. Vi har blåst støvet av hoppetau talentene og lært en del som ikke har hoppet tau før denne kunsten. Fotballbanen har vært flittig i bruk og det har vært mange, flotte fremtidige fotballspillere som har brukt langt tid på å finpusse på «fotballskillsen». Ellers har vi hatt hoppestokker og sandkasseleker fremme på alle dagene i utetiden.

Aktivitetene vi har hatt denne måneden har basert seg på temaet høst. Vi har et lite tre inne på SFO basen som har blitt dekorert med høstblader som barna har fargelagt. Vi har også plukket høstblader ute, som vi har presset og laminert. Disse bladene har vi dekorert vinduene på SFO basen. Mange flotte høstfarger er kommet inn på basen. Vi har også hatt organisert aktiviteter ute som barna selv velger å delta på. Det har vært alt fra fotball, gjemsel, sisten og andre kjente ringleker.

Vi starter opp med bassengtilbudet 5. oktober for barna som går i 3. klasse. Eget infoskriv om dette er kommet til dere foresatte som har barn i 3. klasse. Dere som ønsker å benytte seg av dette tilbudet ber jeg dere om å skrive på vedlagt skjema på infoskrivet, og levere dette til SFO. Har dere ikke fått et slik skriv ber jeg dere om å ta kontakt med oss på SFO snarest. Hvis det er for få påmeldte barn til dette tilbudet vil vi ikke kunne fortsette med SFO svømming.

 

INFORMASJON:

SFO har åpent fra 07:30 og til 08:30 før skolen åpner. De fleste som jobber på SFO deltar i timene på skolen, så det kan bli vanskelig å nå oss på telefon i skoletiden. Vi anbefaler at dere sender en mail til morten.rekstad@oppvekst.harstad.kommune.no hvis det er noe SFO relaterte spørsmål, så vil han svare på de så fort det lar seg gjøre. Ta gjerne med et telefonnummer i mailen så kan han eventuelt svare per telefon.

Mer informasjon finner dere i et eget hefte på SFO, eller på Bergseng skole sin hjemmeside.

BUSSFØLGET:

Det går et bussfølge fra skolen til busstoppene daglig. Mandag – Tirsdag – Torsdag kl. 14:05. Onsdag kl. 13:05 og Fredag kl. 12:35. En ansatt gir beskjed når bussfølget skal stille opp og gjøre seg klare for å gå. Gruppen går ned til busstoppet på IKAS og de barna som skal ta buss herifra stiller seg opp før bussfølget går videre til meisestubben (Utenfor Bergseng Bo- og service) Det vil det komme tre busser (Buss 280, 290 og 240) Et tips er å skrive på baksiden av busskortet bussnummeret slik at barnet selv kan se hvilken buss de skal ta.

Det kommer også en person fra SFO på morgenen for de som kommer til skolen med buss.

OVERGANG SKOLE - SFO:

Overgangen fra skole til SFO er en av de største endringene for barnet i en skolehverdag. Det er derfor meget viktig at dere forholder dere til de reglene vi har på SFO. Det er for å sikre overgangen for både ansatte på SFO og elvene med SFO plass.

Når elevene er ferdig på skolen spiser vi på klasserom på skolen. 1. klassene spiser i lag med assistenten i sin klasse.

2A og 2B spiser i lag, og 2C og 3. klassingene spiser i lag. Det vil være en ansatt fra SFO som er i lag med elevene. Den voksne som er på spising i lag med elevene minner elevene på om å levere SFO meldingsboken (gjelder 2. -3. klasse). Bruk meldingsbøkene flittig.  Vi minner gjerne ungene på om hjemgåing til forskjellige tidspunkt (hvert kvarter), men dette er noe vi kun gjør etter beskjeder som blir skrevet i meldingsboken eller etter faste avtaler. Vi sender dessverre ingen unger per tlf. verken til «drop soner» eller hjem. Dette er kun for å ivareta elevenes sikkerhet. Dette gjelder også dersom barna skal hentes av noen andre enn de som er oppført på henteavtalen.

HENTE SITUASJON:

Når dere henter barna deres, og vi er ute, skal elevene eller foresatte kommer inn til bokvakten og sier ifra at de er hentet. Dette for at vi skal ha enda bedre oversikt over hvilke barn som er tilstede og hvem som er dratt hjem. Når barna går selv, vil vi også da at de kommer inn og sier «hade», slik at vi ser at de har på seg klær etter vær, refleksvesten (når den tid kommer) og at sekken er med, samt at de da får meldingsboken tilbake. Da vet at barna har forlatt SFO. Dette gjelder både når vi er ute og inne.

 

Ta gjerne kontakt ved spørsmål eller tilbakemeldinger, på epost: morten.rekstad@oppvekst.harstad.komune.no eller på SFO telefon: 770 27847

 

Med vennlig hilsen

Personalet på Bergseng SFO

v/Morten K. Rekstad, SFO-Leder.