SFO- nytt for oktober 2016

Bergseng SFO

Oktober planen har vært inspirert av den flotte høstmåneden vi har i år. Vi har fokuset på uteaktivitet selv om vi kjenner på kroppen at vinteren nærmer seg med kaldere temperaturer. Vi har jobbet sammen med barna og dere foresatte om hva som er riktig utebekledning og vi ser resultater, men fortsatt er det noen som mangler luer / votter eller lurer seg unna. Dette er en prioriteringssak for oss på SFO og vi jobber daglig med dette.

Vi har hatt to flotte heldagssfo dager i begynnelsen av oktober der vi hadde oss en spennende tur til Ervik og var i fjæra der. Vi fant både krabber, tangsprell og tanglopper som vi samlet i gjennomsiktige bøtter som vi hadde med oss fra SFO. Men vi var ikke alene i fjæra. Den var et oppholdssted for mange ender som koset seg i vårt selskap. Barna matet endene og noen var så tøff at de lot de spise mat ut av handen. Virkelig en flott og unik opplevelse for store og små.

Den andre dagen med heldagssfo hadde vi organisert bakegrupper. Vi baket rundstykker som vi skulle spise til høstsuppen den 14. oktober. Mange flittige bakeglade unger og engasjerte voksne produserte 130 gode rundstykker som smakte himmelsk. Vi andre benyttet anledningen til å være ute.

Onsdag 12. oktober var de barna som hadde lyst fra 2. og 3. klasse på skolekjøkkenet og kuttet opp grønnsaker. Det var masse å kutte opp og de gjorde en kjempeflott jobb.

Fredagen 14. oktober ordnet vi til to store langbord i gymsalen. Barna hadde utetid før de kom inn slik at vi kunne ordne til i gymsalen. Det falt virkelig i smak hos de fleste barna og mange forsynte seg flere ganger.

Onsdag 26. oktober hadde vi besøk av førskolebarna fra de nærmeste barnehagene. Dette er et flott opplegg som barnehagene selv har tatt initiativ til og vi ønsker å støtte opp under dette, for at barna skal bli kjent med hverandre, skolen og voksne som jobber på Bergseng SFO. Vi opplever at dette fører til en lettere overgang fra barnehage til skole for de nye barna som begynner på skolen høsten 2017.

Fredagen 28. oktober var nok den dagen ungene hadde gledet seg til mest. Vi har brukt hele måneden til å lage spøkelser og gresskar i filt. Noen av barna har også fått laget spøkelser i gips som de har malt og noen har malt med selvlysende maling. Virkelig noen flotte og dekorative spøkelser. Fredagen startet med filmkos på klasserommene. De som ikke ville se film fikk tilbud om å tegne. De voksne som ikke var med barna og så film dekorerte gangen, basen og jentegarderoben. Det var virkelig et flott syn for store og små og komme inn på SFO denne dagen og alt det barna hadde laget var hengt opp. Inne på jentegarderoben hadde vi et lite spøkelseshus der barna fikk lete etter gjenstand i en bolle med gele, utforske rommet i mørket og jeg tror det var noe rare greier i dusjen som overasket en del barn.

På basen var det ansiktsmaling for de barna som ønsket, og i gymsalen var det full disko.

Vi serverte klementiner som så ut som gresskar, spøkelsesbananer og popkorn i kopp. En flott og spennende dag.

Vi har virkelig hatt en kjempeflott måned med masse innhold og nå nærmer julen seg og vi skal starte med juleforberedelsene. Planen kommer litt inn i november måned med masse flott innhold.

Ta gjerne kontakt ved spørsmål eller tilbakemeldinger, på epost: morten.rekstad@oppvekst.harstad.komune.no eller på SFO telefon: 770 27847

Med vennlig hilsen

Personalet på Bergseng SFO

v/Morten K. Rekstad, SFO-Leder.