SFO- nytt for desember 2016

Bergseng SFO

En desember er nok en gang gjennomført og store og små har hatt en flott og innholdsrik SFO-måned. En nissegutt kom på besøk hele veien fra Nordpolen for å ta over styringen på Bergseng SFO, og han ga oss daglige oppdrag som vi måtte gjennomføre. Jeg synes at vi har gjort en virkelig god innsats og vi har gjennomført alle oppdragene som nissegutten ga oss.

Første desember fikk 3. klassingene i oppdrag å pynte rommet til nissegutten. Han hadde rom på loftet på gamle skolen. Dagen etter pyntet 2. og 3. klassingen SFO-basen og vi fikk satt opp juletreet og pyntet rundt omkring, mens vi hørte på julemusikk.

Uke 49 startet med et oppdrag til 1. klassingene. Nissegutten ønsket seg så gjerne noen flotte tegninger som han kunne pynte med på rommet sitt oppe på loftet. Videre denne uken har vi fryst ned vann med farge i tomme melkekartonger. Disse fargesprakende is klossene skulle vi bruke ut til å lage lyslykter.

Onsdagen fikk vi et underlig oppdrag. Nissegutten hadde mistet masse uteklær ute, og vi ble spurt pent om vi kunne hjelpe han med å finne disse. Dette resulterte dessverre med at nissegutten ble syk dagen etter (Skult moral?). Men heldigvis ble han frisk igjen ganske fort og han hadde lånt datamaskinen på kontoret, og sendt MobilSkole SMS til alle foresatte, og invitert dem til SFO på kaker, saft og gløgg. Det var et kjempebra oppmøte, og det var flott og se at så mange fikk muligheten til å sette seg ned med en kopp å prate litt, spille litt fotball eller kanonball i gymsalen eller være på SFO-basen og tegne litt.

I uke 50 fikk ble vi utfordret til å danne et SFO-kor, og det var tilnærmet 50% av alle barna på SFO som ønsket å delta på dette. Vi gjennomførte øvinger og alle var kjempeflinke. Onsdagen hadde vi oss en pause, fordi nissegutten hadde bestilt nissegrøt fra selveste nissemor, som ble sendt med ekspresslevering over natten fra Nordpolen og helt til Bergseng. Den var kjempegod, og ca. 30 kg grøt ble oppspist den dagen.

Fredagen dro kor-gruppen til Bergseng bo- og Service senter for å synge. Gruppen besto av 24 sangfugler, så vi måtte delte oss opp i to grupper og vi hadde konsert i to forskjellige etasjer. Barna ble kjempegodt tatt imot av beboerne og barna skrudde på storsjarmen og gikk hilserunde, tok dem i handa og høflig presenterte seg selv. Dette resulterte selvfølgelig i at twistskålen som sto på bordet og som ble gledelig delt ut. Vi måtte ta oss en 5 minutters pause for å tygge ut før vi kunne starte konserten. Etter konserten fikk vi litt frukt og saft, og mange av barna syntes at dette var så hyggelig at de gledet seg til den dagen de skulle flytte på gamlehjem.

Siste uken i desember fikk barna i oppdrag å lage ønskelister som nissegutten skulle ta med seg til Nordpolen. Vi måtte også lage landingsplass på fotballbanen slik at nissen kunne se hvor han skulle lande.

 

(Hvis du ser nøye på bilde kan du skimte julenissen på nattehimmelen)

Siste ordinære skoledag ble det film (gave som vi fikk hos nissegutten) på basen og aktivitet i gymsalen fra kl. 11. En kjempefin avslutning på ordinær SFO.

Romjulen var rolige dager for oss og vi hadde noen flotte dager med julekos og julehygge.

Jeg håper at alle store og litt mindre store har hatt en flott jul, og vi ønsker dere velkommen tilbake i 2017.

Planen for januar 17 vil komme i uke 2.

 

Ta gjerne kontakt ved spørsmål eller tilbakemeldinger, på epost: morten.rekstad@oppvekst.harstad.komune.no eller på SFO telefon: 770 27847

 

Med vennlig hilsen

Personalet på Bergseng SFO

v/Morten K. Rekstad, SFO-Leder.