Nominasjonen gjør ansatte ved å skrive en epost til HMS-rådgiver siw.schultz.gabrielsen@harstad.kommune.no med begrunnelse for hvorfor akkurat din kollega fortjener å vinne.

Du kan starte nomineringa i dag. Siste frist for å nominere til årets perlepris er 6 september 2013.

Ingen kan utnevnes til perleprisen uten eiegode kollegaer – da ville jo ingen ha nominert.

Juryen er til enhver tid årets «festivalgruppe».

Prisen deles ut 16 september 2013.

Det er 4 gang det skal deles ut en slik pris. Tidligere vinnere:

  • Torbjørn Bendiksen, omsorg Stangnes 2010
  • Rita Halvorsen, Helsehuset 2011
  • Tirill Hognestad, Bergseng skole 2012

Prisen består av et originalt kunstverk laget av en kunstner med tilknytning til Harstad. I år er Are Andreassen valgt som perlepriskunstner. Dette har Harstad kunstforening vært til stor hjelp i.

Kunstverk perleprisen 2013

På Wikipedia kan en bl.a lese følgende: Are Andreassen, billedkunstner født 1957 (…), har grafikk som sitt hoved uttrykk, medlem av NBK - NNBK - NG, utdannet Faculty of Art and Design, Cardiff og Kunstakademiet i Trondheim, 40-50 separatutstillinger… Tidligere kunstnere har vært Hilde Eilertsen Sletvold (2010) , Trym Ivar Bergsmo (2011) og Inger Kaurin (2012).

Are Andreassen skriver om sitt verk «Trans-Jekt» (årets perlepris):
Under Festspillene i Nord-Norge 2001, laget jeg prosjektet «Trans Jekt». Dette prosjektet var en del av åpningsseremonien det året som foregikk fra en midlertidig scene ved Trondenes historiske senter. Verket «Trans Jekt» besto av 480 blåser (gul – rød- hvit) med en diameter på 60 cm og var ca 50 m langt og 50 m bredt. De fargete blåsene danner ei stilisert jekt med seil.

Jekta var i gammel tid ei viktig frakteskute som seila sørover (Bergen) med fisk og tilbake med nye varer og nytt fra Europa som moter etc. Slik blei «Trans Jekt» ankret opp mellom Trondenes historiske senter og vår gamle Trondenes kirke.