Fastlegen er vanligvis den første du kontakter ved helseproblemer. Alle som er folkeregistrert i en norsk kommune har rett til en fastlege. Personer med d-nummer har vanligvis ikke rett til fastlege, unntatt i visse tilfeller.

Det er kommunens ansvar å tilby fastlegetjenester. I Harstad mangler vi dessverre nok fastleger til å dekke behovet for alle innbyggere. Hvis du mister fastlegen din og havner på en liste uten fast lege, vil du fortsatt tilhøre et legekontor. Ofte vil en vikar ta over fastlegens ansvar, og du kan kontakte dette legekontoret ved behov for legetjenester.

Hvis du har fastlege i en annen kommune, kan noen henvendelser håndteres via telefon- eller e-konsultasjon.

Mangler du fastlege i Harstad, kan du få en øyeblikkelig hjelp-time basert på fødselsdatoen din ved et lokalt legesenter. Mer informasjon finner du ved å følge denne lenken til øyeblikkelig hjelps-listen.

Sjekk regelmessig ► helsenorge.no og tjenesten ► «bytte fastlege» for oppdateringer om ledige plasser og ventelister hos fastleger.

Harstad kommune arbeider aktivt for å stabilisere og utvide fastlegeordningen. Selv om vi ikke har nådd målet helt ennå, beklager vi ulempene dette medfører og setter pris på din tålmodighet.