🗓️: 21.06.2024
⏰: 10:00 - 13:00
📍: Thon Hotell Harstad

Geopolitiske endringer, NATO-ekspansjon og en økende militær tilstedeværelse i Arktis påvirker regionen. Ulike sektorer må tilpasse seg til nye oppgaver, og et sterkt sivilsamfunn, som omfatter infrastruktur, forsyningskjeder og kriseberedskap, er avgjørende for lokal og regional utvikling.

Vi ønsker å utforske hvilke forutsetninger som må være på plass for at lokalsamfunn skal kunne ta del i denne utviklingen, og om økt militær tilstedeværelse i Norden vil være med på å fremme grenseoverskridende samarbeid på nasjonalt, regionalt og lokalt nivå.

Er regionen og det lokale næringslivet rigget til for å ta fatt på disse utfordringene og kapitalisere på mulighetene? Hva som skal til at lokale og regionale næringslivsaktører lykkes med å både bli leverandører til forsvaret og hvilke ringvirkninger kan det ha for lokale samfunn?

Seminaret har som formål å fremme dialog på nasjonalt, regionalt og lokalt nivå med fokus på forsvarssektor og næringslivsaktører i regionen, og arrangeres i samarbeid med Harstad kommune og Troms fylkeskommune.

Mer informasjon om arrangementet slippes de neste ukene!