Harstad kommune tilbyr et eget system til profesjonelle aktører som trenger store mengder vann til sin virksomhet. Her er det Arnt Helge Mæle som klargjør for fylling, mens avdelingsingeniørene Aleksander Dyring Hansen og Kasander Hanssen i Harstad kommune sjekker at alt fungerer. Foto: Øivind Arvola

Den nye vannkiosken, som ligger strategisk til rett ved innfartsåren til Harstad, gir profesjonelle aktører muligheten til å koble seg på og fylle vann i henhold til sine behov. Systemet er enkelt og effektivt: Ved å henvende seg til kommunen og etablere en konto, får brukerne tilgang til vannkiosken. Deretter måles vannforbruket nøyaktig hver gang vannet tappes, og en faktura utstedes basert på dette forbruket.

Vann til mange formål

Harstad kommune tilbyr et eget system til profesjonelle aktører som trenger store mengder vann til sin virksomhet. Her er det Arnt Helge Mæle som klargjør for fylling. Foto: Øivind Arvola

En av de mest innovative funksjonene ved denne vannkiosken er dens evne til å tilpasse seg brukernes behov. Enten det er et lite lokalt firma eller en større organisasjon, gir systemet mulighet for fleksibilitet og skreddersydde løsninger. Dette gjør det ideelt for alt fra landbruksbedrifter som trenger påfyll til sine vannbeholdere, til entreprenører som er avhengige av tilgang til vann på byggeplasser.

- Denne vannkiosken representerer et skritt fremover for Harstad kommune når det gjelder å tilby moderne og bærekraftige løsninger for våre innbyggere og næringslivet,” sier avdelingsingeniørene Aleksander Dyring Hansen og Kasander Hanssen i Harstad kommune. 

Bevisst vannforbruk

I tillegg til å tilby praktisk tilgang til vann, er vannkiosken også et skritt i retning av en mer bærekraftig fremtid. Ved å måle og fakturere vannforbruket nøyaktig, oppfordrer systemet til bevissthet om ressursbruk og kan bidra til å redusere unødvendig forbruk. Dette er i tråd med kommunens overordnede mål om å fremme miljøbevissthet og bærekraftig utvikling.

Sikker løsning

Kommunen oppfordrer til bruk av vannkiosken, som er en sikker løsning som ivaretar hygienisk barriere mellom tilkoplet utstyr og drikkevannet. Prisen for vann ved fylling er kr. 0,04 per liter, ekskl. mva. Vi minner om at fylling av vann fra brannhydranter og kummer er forbudt og anses som tyveri av vann. I tillegg kan slik fylling medføre fare for tilbakeslag og forurensning av drikkevannet.

Kiosken ligger i samme område som kommunens nye tømmestasjon for bobiler og campingvogner.