I møte med grønn omstilling og de økte kravene om mer fornybar energi, tar Klara Kverndokken fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) ordfører Kari-Anne Opsal (Ap) initiativ til å få kommunestyret og ansatte i kommunen på skolebenken for å lære mer om de ulike fornybare energikildene som kan satses på. 

Målet er felles forståelse og kunnskap for å meisle ut strategier og satsinger for å møte fornybarsamfunnet.

Omstilling

- Kunnskap er nøkkelen for at Harstad kommune skal få med alle ansatte og oss politikere i det arbeidet som ligger foran oss for å omstille til mer bruk av fornybar energi i alle deler av kommunen og i utviklingen av byen, sier Klara Kverndokken i Mdg.

Strategiske valg

Kent Gudmundsen

Med seg på laget har hun fått Harstad-væring Kent Gudmundsen, som gjennom sin rolle som generalsekretær i Kompetanseforbundet, vil stå for tilbudet. Kompetanseforbundet ble etablert etter Stortingets vedtak om ny kompetansereform i 2021 og organiserer studieforbundene i Kunnskapsdepartementet. Som en del av sitt samfunnsoppdrag har man sammen med Akademisk studieforbund og Norske ingeniørers teknologiske organisasjon (NITO), utviklet et etterutdanningstilbud innen fornybare energikilder og strategiske valg. 

Hele etterutdanningen består av 10 moduler på til sammen 40 timer, og hvor modul 1 er innføring i de ulike fornybare energiformene. Det er denne siste som nå tilbys til alle i kommunen.

Kunnskap skaper felles forståelse

- Det er veldig flott å kunne bidra med våre tilbud til Harstad kommune og min egen hjemby. Det er ingen tvil om at fornybar energi blir viktigere i tiden fremover og da må man ha kunnskap i alle deler av en organisasjon for å ta de riktige vurderingene og de gode strategiske valgene. Jeg vil derfor gi ros til ordføreren og kommunen for å ta tak i dette og være sammen om å invitere til dette, sier Kent Gudmundsen i Kompetanseforbundet. 

Åpner for andre

- Dette angår oss alle, så vi oppfordrer så mange som mulig av politikerne og ansatte å bli med, sier Klara Kverndokken. 

Gudmundsen sier det også vil kunne være åpning for at nabokommunene, næringslivet og andre som jobber med disse problemstillingene kan delta om det blir ledige plasser. 


Modul 1 gjennomføres den 23.april kl.15-1700, og andre del den 14.mai, samme sted og tid. Kurset gjennomføres av professor og tidligere rektor ved Høgskolen i Narvik, Arne Erik Holdø og tidligere rektor og statssekretær Olav Soleng. 

Om du vil lese om hele etterutdanningen og modulrekkene kan du gå til vår hjemmeside: https://www.kompetanseforbundet.no/etterutdanningstilbud/2024/fornybare-energiformer-og-strategiske-valg/

Alle som fullfører modul 1 vil få utstedt kursbevis som kan bygges på i modulrekkene og lede til en kompetanseattest innen fornybar energi.

Påmelding skjer i eget skjema: https://forms.office.com/e/is24mkhmSS