Bakgrunnen for forslaget er et eier/dialogmøte i Visit Harstad etter at formannskapet i Harstad kommune valgte å utsette saken om kapitaltilførsel til Visit Harstad AS. På eiermøtet ble situasjonen og grunnlaget for videre drift i selskapene drøftet.

- Vi må ta grep nå og gjøre nødvendige endringer. Forutsetningene for Visit Harstad har endret seg mye de siste årene. Dette haster, og dette synes å være en god løsning for Visit Harstad, kommunen og den kommersielle delen av reiselivet, sier kommunedirektør Hugo Thode Hansen og ordfører Kari-Anne Opsal. 

Dette er ordførerens innstilling til kommunestyret, da saken ikke har vært innom de politiske utvalgene før behandling i kommunestyret. 

1.         Harstad kommune trer inn i Visit Harstad AS sitt sted og bidrar med kr. 306.500 i emisjon i Arcticonsepts AS. Kapitaltilførselen finansieres ved bruk av disposisjonsfond utvikling. 

2.         Det startes en prosess med så snart som mulig å avvikle Visit Harstad AS. Selskapet verdier overtas av Harstad kommune og oppgavene innlemmes kommunens drift. Overtakelse inkluderer selskapets aktiva, passiva og ansatte i fast stilling som ikke går over til Arcticonsepts AS. Medlemsbedriftene og de digitale løsningene skal ivaretas av kommunen.

3.         Det rapporteres til kommunestyret innen utgangen av første halvår om status i prosessen med avvikling av Visit Harstad.