Norge er på verdenstoppen når det gjelder dekning for koronavaksine hos voksne. I Harstad kommune har 90% fått minst en dose. Tillit i befolkningen er avgjørende for oppslutningen fremover.

Harstad kommune ønsker å nå ut til flest mulig innbyggere med tilbudet om koronavaksine. Vi vet at det er flere som kan ha lyst til å ta vaksinen, men som av ulike grunner vegrer seg. Er det slik at du ønsker å ta koronavaksinen, men har utfordringer eller ekstra behov knyttet til dette? Da kan vi tilrettelegge for deg.

Etter snart 19000 stikk er vi som jobber med koronavaksinering vant med at personer som kommer til vaksinering reagerer ulikt. Noen har behov for ekstra trygghet og skjerming. Vi har stor forståelse for at noen gruer seg til å få sprøyten. Vårt mål er at du skal føle deg trygg og ivaretatt. Vaksinatørene er erfarne sykepleiere/ helsesykepleiere som tar seg tid til å snakke med deg og ivareta dine behov før vaksinen settes.

Vi er svært fleksible, og kan tilrettelegge slik at du med din utfordring kan klare å ta vaksinen.

Eksempler på utfordringer kan være:

  • Sosial angst, problemer med å være i store lokaler/ offentlige rom, problemer med å stå i kø o.l.  Dette kan vi eksempelvis løse med at vaksinen settes i eget skjermet avlukke, i bilen din, på vaksinasjonskontoret osv.
  • Sprøyteskrekk/fobi. Dette er noe vaksinatørene har mye erfaring med. Vi tilrettelegger og bruker akkurat så mye tid du trenger på å føle deg trygg. Vi har eget avlukke med seng, slik at du kan ligge under og etter vaksineringen.
  • Du tror det har gått for lang tid siden du tok 1. dose? Det er foreløpig ikke etablert noen øvre grense på intervallet mellom koronavaksiner.  Tilgjengelig immunologisk kunnskap tilsier at effekten av dose 2 vil være god, selv om intervallet mellom dosene blir lengre enn anbefalt.  

Dette er kun noen eksempler på utfordringer du kan ha, alt er ikke beskrevet. Heller ikke alle løsninger.

Dersom det er slik at du ønsker vaksine, men enda ikke har fått det til kan du ringe til pandemitelefonen (415 71 800). I samråd med deg finner vi ut hva vi kan gjøre for at du skal kunne klare å få tatt vaksinen. Dersom du har spørsmål om koronavaksinen (effekt, intervall, bivirkninger osv), ringer du også til pandemitelefonen. Du kan da settes i kontakt med helsesykepleier som vil kunne besvare spørsmålene dine.

Vi vaksinerer hver onsdag mellom kl. 0830 og 1500. Vi holder til på Sjøkanten senter i de gamle lokalene til Clas Ohlsson. Det er mulighet for drop-in. 

Ikke nøl med å ta kontakt, det er på ingen måte for sent å ta koronavaksinen.