Vi hadde et tredelt opplegg. Den første økta var å bygge og skyte opp papirraketter. Her var det viktig å være nøyaktig og få rett vekt på raketten. Ved hjelp av et trykk på ca 8 bar gikk rakettene så langt som 150 meter!
 

Den andre økta var ei simulering av en romferd, der halvparten av elevene var mannskap i romskipet Aurora og den andre halvparten var mannskap på bakkestasjonen. Det var mange ulike oppgaver som måtte gjennomføres, blant annet kommunikasjon mellom romskip og bakkestasjon, pilot og navigatør i romskipet, ansvarlige for sikkerheten på bakken og i romskipet og ikke minst skulle det gjennomføres mange målinger underveis.

 

Den tredje økta lærte vi om planetene i vårt solsystem – hva de er laget av, størrelse, farge osv. Vi fikk også undersøkt høyden og alderen vår om vi hadde bodd på en av de andre planetene i solsystemet.
 

Det var et veldig flott opplegg Andøya Space Center hadde laget for 6. klassinger. Til tross for lang busstur var alle enige om at vi ville dratt dit igjen om vi fikk sjansen.