Dette gjør du ved positiv hjemmetest

 1. Alle som tester positivt på koronatest bør være hjemme i fire dager.
  Vi ber alle voksne være hjemme fire døgn fra du fikk symptomer eller testet positivt. Prøv å hold minst to meter til andre husstandsmedlemmer. Dersom du ikke har noen symptomer, bør du være hjemme fire døgn fra du tok testen. Enkelte personer med alvorlig immunsvikt kan ha lengre isolasjonstid. Dersom du har en slik sykdom, bør du kontakte din fastlege eller behandlende lege på sykehus. Når du har vært hjemme i fire dager kan du gå ut etter at du har vært feberfri uten febernedsettende medikamenter i 24 timer. Du trenger ikke ta en ny test. Isolasjonen avsluttes etter fire dager selv om du bor sammen med noen som fremdeles er syk.

  Barnehagebarn og skoleelever anbefales å holde seg hjemme når de er syke, men kan gå i barnehagen og på skolen så lenge de har vært feberfrie i 24 timer. Barn og skoleelever behøver ikke teste seg selv om de har symptomer.
   
 2.  Smittesporing.
  Du må selv varsle dine nærkontakter, som de du bor sammen med eller tilsvarende nære. Bruk gjerne smittestopp-appen. NB! Kommunens smittesporere har sluttet å ringe smittede og nærkontakter. Likevel ringer vi de som er over 65 år og de som ikke har norsk id-nummer.
   
 3. Register din hjemmetest
  Har du tatt en hjemmetest, og den er positiv, ønsker vi at du registrerer den her. Fyll ut med så mange og så nøyaktige opplysninger som mulig. Dersom du ikke har bankID, kan du ringe pandemitelefonen 415 71 800 (kl 0830 – 1500 på hverdager og kl 1000 – 1400 på søndager). 
   
 4. Sjekk om du bør ta en bekreftende PCR-test. 
 • Personer som har mottatt en tredje vaksinedose (oppfriskningsdose/"boosterdose") trenger ikke ta den. 
  Disse personene har ingen praktisk eller formell nytte av en slik bekreftende prøve.
  En person med en positiv selvtest regnes som et sikkert positivt tilfelle.
 • Har du mottatt to doser koronavaksine og deretter gjennomgått covid-19 i løpet av de siste 3 månedene, trenger du heller ikke ta en bekreftende PCR-test. 
 • Personer som ikke har fått oppfriskningsdose kan fortsatt ta bekreftende PCR-test eller bekreftende antigen hurtigtest til profesjonelt bruk på kommunal teststasjon, dersom de har behov for det til koronasertifikat eller av hensyn til videre vaksinasjonsplan.
 • Bekreftende prøve med PCR-analyse anbefales fortsatt til samtlige personer som søker helsehjelp (diagnostisk testing) og i alle tilfeller der en PCR-analyse har betydning for diagnostikk, differensialdiagnostikk og behandling

Ingen karantene eller testplikt for nærkontakter
Det er ikke lenger krav om smittekarantene når du er nærkontakt til en som er smittet. Voksne skal teste seg kun ved symptomer, mens barnehagebarn og elever slipper dette.


Utdeling av selvtester

Tester deles ut ved følgende steder:

 • Rådhuset, servicetorget, i dennes åpningstid
 • Luftveisklinikken, ved bestilling på forhånd (helseboka)