Harstad er navet i Hålogalands-regionen. En attraktiv region som er preget av høy vekst og verdiskaping. Harstad er i positiv utvikling. Folketallet øker, investeringene i byen, kommunen og regionen er høye, og kommunens økonomi er god. Dette gir et godt grunnlag for vekst og utvikling.

Når du kombinerer dette med dyktige ansatte og en veldrevet, motivert organisasjon, er det lett å forstå at Harstad kommune er et sted hvor du som toppleder virkelig vil kunne bidra til å skape synlige og varige resultater.

Søk på jobben her

  • Søknadsfrist: 23.04.2023
  • Sted: Harstad
  • Rådgivere:

Torstein Sneisen

 

Kommunedirektøren har en viktig og krevende rolle i å sikre en god og effektiv forvaltning av kommunens ressurser og tjenester, og å bidra til å utvikle en bærekraftig og attraktiv kommune for innbyggerne. Omstilling og nytenking står sentralt i vårt arbeid både i dag og i årene framover. Som vår nye toppleder må du derfor evne å bygge videre på alt det gode som er gjort, samtidig som du bidrar med din kompetanse og ditt lederskap for å gjøre oss enda bedre.

Kommunedirektøren er kommunens øverste administrative leder og har i tett samarbeid med politikere og ansatte ansvaret for å levere og videreutvikle tjenestetilbudet til kommunens innbyggere.
Du skal være god til å lede utviklings- og endringsprosesser som bidrar til å skape effektiv og god kvalitet i Harstad kommunes tjenester til innbyggerne.
Du skal bidra til at de folkevalgte i Harstad kan fylle sin rolle gjennom klare prioriteringer og politiske valg.
Du skal være en trygg leder for kommunens ansatte med gode evner til å se og videreutvikle dine medarbeidere.

Vi søker etter en kommunedirektør som skaper handlingsrom og som er en aktiv pådriver i arbeidet med å videreutvikle det potensial vår kommune har.
Les gjerne mer på vårt Budsjettdokument 2023-2026

Vi ser etter deg som har:

  • Toppledererfaring, gjerne fra større komplekse organisasjoner i offentlig sektor
  • Høyere relevant utdanning på master- eller bachelornivå
  • Evnen til å tilrettelegge for et godt samarbeidsklima og gode prosesser med folkevalgte. Utrede og legge frem gode og informative beslutningsgrunnlag, og gjennomføre politiske vedtak
  • Særlig god økonomisk forståelse
  • Legge til rette for god samhandling og samskaping med innbyggere, næringsliv, frivillighet, samarbeidspartnere og øvrige myndigheter
  • Erfaring fra ledelse av utviklings- og endringsprosesser
  • God kjennskap til samarbeid med tillitsvalgte
  • Kompetanse og god forståelse for bruk av digitale verktøy

Personlige egenskaper og lederegenskaper:

  • Tydelig leder og med evne til å motivere og skape trygghet
  • Samarbeidsorientert teambygger som evner å delegere, involvere og gi tillit
  • Utviklings- og endringsorientert
  • Evner å holde oversikten og se de store linjene, men også å gå dypere ned når det er nødvendig
  • God gjennomføringsevne
  • God og tydelig kommunikator, muntlig og skriftlig - men også lyttende
  • God nettverksbygger
  • Evne til å starte opp, gjennomføre og sluttføre prosesser
  • Trygg opptreden i alle situasjoner
  • Involverende, omgjengelig og samlende lederstil
  • Åpen kommunikasjon mot ansatte, tillitsvalgte og politisk nivå

Personlig kvalifikasjoner for stillingen vil være avgjørende.

Vi tilbyr:

En av Nord-Norges mest spennende lederstillinger, der du sammen med folkevalgte og dyktige medarbeidere vil få en sentral rolle i kommunens og regionens videre utvikling.

Lønn etter avtale. Vi har gode pensjons- og forsikringsordning.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkerne kan offentliggjøres selv om det er bedt om at søknaden unntas offentlighet. Søkere vil i så fall bli varslet om dette.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til ordfører Kari-Anne Opsal, tlf. 918 98 732 eller rådgiver Torstein Sneisen i Headvisor AS, tlf. 918 88 186.

Søknad registreres innen fristens utløp den 23. april. Vi ønsker gjerne at du viser din interesse i god tid før fristens utløp.

Velkommen til Harstad!
Harstad ligger midt i Nord-Norge, strategisk plassert ved porten til Vesterålen og Lofoten. Harstad byr på en region med uforglemmelige naturopplevelser om sommer og vinter. Et tilgjengelig og mektig fjellandskap, storslagen utsikt og en rik skjærgård legger til rette for vandring, sykling, padling og andre utendørsaktiviteter. Drikk rent vann fra sildrende elver og fiske i fjellvann og i havet. Vi har samlet mye av det Harstadregionen kan by på av aktiviteter og opplevelser, overnatting og bespisning - og mye mer.
Les mer på Visit Harstad

I Harstad er er kort vei til det meste du trenger for et godt liv. Vi har landsdelens største kulturhus, vi har festivaler og festspill. Vi jobber hardt for å leve opp til vårt slagord – attraktiv hele livet. Her skal det være godt å leve, bo og arbeide hver eneste dag, noe som gir en meningsfull hverdag for våre ansatte, og best mulig tjenester for våre innbyggere. Her finner du svært gode bomuligheter, både urbant og landlig. Kort vei til garantert barnehageplass, gode skoler og fantastisk natur. Harstad by er liten nok til å bli kjent med mange, og stor nok til nye opplevelser og gleder hver dag. Stikkord for vår virksomhet er felles verdiplattform, klart språk, kontinuerlig forbedring og medarbeiderdrevet utvikling av våre tjenester.
Les mer om Harstad kommune

Hålogalandsrådet er et interkommunalt politisk råd og er tilrettelegger for regional og nordnorsk samfunnsutvikling på vegne av de 60.000 menneskene som bor i rådets 8 medlemskommuner.
Les mer om Hålogalandsrådet