En av lærerne som først testet positivt for covid-19, har nå testet negativt. Etter første prøve var det mistanke om at det kunne være en såkalt falsk positiv, og det stemte. To negative prøver bekrefter dette. Personen er nå ute av isolasjon. Dette har betydning for en rekke andre ved skolen som nå er i en eller annen form for karantene.

Flere skifter karantenetype

De som er definert som nærkontakter til denne personen går over fra ti-dagers karantene til ventekarantene. Det vil si at så snart de får en negativ test, er de ute av karantene.  Husstandsmedlemmer er ikke lenger i ventekarantene. Dette gjelder også SFO-elevene på andre trinn som var nærkontakter til denne personen. Også her avsluttes ventekarantenen for husstandsmedlemmer Alle disse får beskjed via skolens systemer.

NB! Ventekarantene er kun for husstandsmedlemmer til en som er definert som nærkontakt. Hvis den som var definert som nærkontakt ikke lenger er nærkontakt, gjelder ikke ventekarantenen for husstandsmedlemmene.

Fortsatt nærkontakter

Elevene i de to klassene på åttende trinn må fortsatt gjennomføre sin tidagers karantene. Ungdomsskolen har fortsatt hjemmeskole, og skolen driftes på rødt tiltaksnivå.

To nye positive

Klokken 1930 har vi fått svar på 212 av 456 tester. Vi har så langt fått to positive svar. Ingen av disse ser ut til å være tilknyttet Kila skole. Det er startet smittesporing rundt disse to.

Les mer:
Koronasmitte får konsekvenser for Kila skole