Tirsdag testet to personer bosatt i Harstad positiv for covid-19. Som følge av smittesporingsarbeidet, har fire nærkontakter testet positiv. Vi har identifisert 73 nærkontakter som nå testes, og vi driver fortsatt smittesporing.

 Vi tror opphavet til utbruddet skriver seg tilbake til starten av oktober. Vi kom senere inn enn ønsket, og situasjonen er fremdeles uavklart. Det gjør at vi forventer flere smittede. Samtidig mener vi at vi begynner å få bedre oversikt over smitteveien og leter målrettet etter nærkontakter og syke. 

 

Totalt er nå 8 personer i isolasjon på grunn av covid-19. Av disse er en person innlagt på Harstad sykehus. Driften av sykehuset i Harstad har grønn status, noe som betyr at pasienter skal møte opp til avtalt time.

Våre skoler og barnehager er fortsatt gul i trafikklysmodellen. Det er ingen kommunale tjenester som er stengt eller redusert som følge av utbruddet.

Vi utvider kapasiteten på testing, smittesporing og pandemitelefonen i helgen. Utover dette er ingen nye tiltak, men det kan raskt endre seg. 

 

Åpningstider pandemitelefonen: 

Hverdager: kl.0830-1500.
Lørdag/søndag kl.1400-1800.