Det er 21 årige musikkstudenten Lars Eliseussen-Skalle som forteller dette. Nå skal ha sammen med morfar Arvid Eliseussen på «turnè» med 12 sangstunder/livsgledekonserter i Harstad.

- Vi starter lørdag 8. juni og har siste konsert i juli. Dette er sommerglede for et svært takknemlig publikum og prosjektet vårt har fått støtte fra betydelige næringsvirksomheter i Harstad.

Morfar Arvid har i årevis spilt og sunget for gamle og unge – med og uten Elvis-profil. Han er fullpakket av tekster og melodier de gamle på sykehjemmene kjenner godt.

- Og jeg har lært meg å like dette. I min familie har det alltid vært musikk fra morgen til kveld og det er helt naturlig for meg å gli inn i denne rollen, sier Lars.

Han har vært bymusikant på torvet, spilt trombone på hotelltak og masse annet gjennom ungdommen. Da han kom inn i Gardemusikken fikk han et godt forhold til elbassen. Derfra gikk det videre til mer musikkutvikling ved Toneheim Folkehøgskole på Hamar og nå er han i gang med et fireårig studium ved Musikkonservatoriet i Tromsø.

Den 82 årige morfaren Arvid er trubadurixen og «manageren» i prosjektet.

– Jeg er heldig, samfunnsengasjert, sprek og glad i musikk. Det vil jeg glede de gamle med sammen med barnebarnet mitt. Det kjennes helt fantastisk. Og da vi i tillegg fikk med oss flotte Harstad-bedrifter gikk det hele i boks til stor livsglede for sykehjemmene Stangnes, Kveldsol, Slottet, Olavsgården, Bergseng og Bergsodden, sier Arvid.

skalle eliseussen turne.jpg