Stilt av Lasse Lillegård Løtveit 
FAU ved Seljestad Barneskole har stått på for at barna på småtrinnet skal få muligheten til å ha en tryggskolehverdag på "Rødskolen" med bl.a:

  • - grupperom til den viktige samtalen,
  • - med kontor forhold som er en god lærer verdig,
  • - med handicap- toalett slik at alle barn har like rettigheter,
  • - med takstoler som er i stand til å bære snøfangere
  • - med bred bred nok gang, slik at den er godkjent av brannvesenet

Vi har finkjemmet en blodrød brannrapport, snakket med brann og redning, vi har hatt inne forbundet formennesker med funksjonsnedsettelser, hatt møter med rektor og tillitsvalgt, vi har lagt frem forslag tilbudsjett og løsning på en trygg brakkeskole. Hvilken fremdrift kan forventes, etter at forundersøkelsen er ferdigstilt høsten 2022.Når forprosjektet vedtas- når er det reelt å tenke byggestart? samtalen,- med kontor forhold som er en god lærer verdig,- med handicap- toalett slik at alle barn har like rettigheter,- med takstoler som er i stand til å bære snøfangere- med bred bred nok gang, slik at den er godkjent av brannvesenetVi har finkjemmet en blodrød brannrapport, snakket med brann og redning, vi har hatt inne forbundet formennesker med funksjonsnedsettelser, hatt møter med rektor og tillitsvalgt, vi har lagt frem forslag tilbudsjett og løsning på en trygg brakkeskole. Hvilken fremdrift kan forventes, etter at forundersøkelsen er ferdigstilt høsten 2022.Når forprosjektet vedtas- når er det reelt å tenke byggestart?


Svar:

Kommunestyret skal i dag behandle en sak som blant annet dreier seg om initierte investeringsprosjekter som ikke er prioritert i økonomiplanen. Dette gjelder spesielt behovet for flere heldøgns omsorgsplasser, brannstasjon, ny Kanebogen skole, Rødskolen på Seljestad, kunstisbane og ishall.

I denne saken synliggjøres utfordringer i forhold til investeringsnivå og driftsmessige konsekvenser.

Det legges opp til en prosess hvor kommunestyret innen utgangen av året skal foreta prioriteringer mellom disse prosjektene. Først når det skjer vil vi kunne si noe mer konkret om tidspunkt realisering av prosjektet.