Den 03.09.2020 vedtok et enstemmig kommunestyre følgende: 

Kommunestyret tar sak om etablering av privat omsorgsbolig til orientering.
Harstad kommunestyre vedtar å etablere investeringsprosjekt 140224 på brutto kr. 15,1 mill. til bygging av 4 leiligheter med fellesarealer for personer med utviklingshemming.
Finansiering av investeringsprosjektet skjer ved tilskudd fra Husbank, mva kompensasjon, og egenfinansiering fra beboere.
Finansiering av netto økt driftskostnad til drift av kommunale tjenester tilknyttet boligene skjer ved tilsvarende reduksjon i andre tilbud i helse- og omsorgssektor

Dette er i skivende stund 1 år 9 måneder siden, og lite om ingen ting er skjedd. Man skulle tro at når det nå nærmer seg 2 år, burde vært både tid og rom for å få prosjektet i gang og helst ferdigstilt. Med seg skal man også ha at familiene som er involvert etter sigende har vært pågående og utålmodige for å få prosjektet i gang.

Da sitter man igjen med spørsmålet om hvor proppen sitter og hvorfor. Kommunestyrets vedtak og intensjon fra september 2020 virker å være klart.

Spørsmål:

  • Hva er status for prosjektet som kommunestyret vedtok september 2020?
  • Hva er grunnen til at prosjektet ikke er igangsatt etter så land tid?
  • Når vil prosjektet komme i gang og spaden settes i jorden?

Svar fra ordføreren på spørsmål fra Eivind Stene (Frp) om investering i boliger for utviklingshemmede

Det har vært dialog med foreldregruppen siden vedtaket ble fattet. Innledningsvis ble det tegnet og vurdert bygging på en kommunal eiendom i Medkila. Det er en krevende eiendom å bygge ut og samlet ble kostnadene for store til at prosjektet kunne gjennomføres.

Det er i samarbeid med foreldregruppen sett på flere alternative eiendommer. Den enkelte eiendommen er vurdert i forhold til potensialet for de planlagte 4 boligene og for å kunne dekke Harstad kommunes eget behov.

Det beste alternativet er i samråd med foreldregruppen vurdert å være i det kommunale boligfelt ved Fruhallarn på Stangnes. Dette boligfeltet må da bygges ut for at prosjektet kan realiseres.

Tomtevurderingene som er gjennomført og løsning for utbygging av Fruhallarn vil bli lagt frem som egen sak til kommunestyret så snart som mulig, og sannsynligvis i juni.