Saksopplysninger

Siste uke var jeg så heldig at jeg fikk lov å jobbe som frivillig på Bakgården. Det er lenge siden jeg har hatt det så artig på jobb over flere dager. For å si det på godt Nord Norsk så var det steikanes artig.

Til lags at alla, kan ingen gjera, er det noe som heter. Og spesielt i politikken. Om det er golfbane eller sykkelpark, så blir ting galt for noen parter.

Kommunen gjorde et fantastisk stunt når de bevilget penger til idrettslag, i forbindelse med vakthold på Artic Race, synes jeg.

Men det ble selvsagt uheldig for Bakgården. De fikk problemer med rekrutering av frivillige, når de ikke kunne betale for det.

Bakgården er et non profit AS. Det vil si det er vedtektsfeste at de ikke kan ta utbytte. De omsetter for ca 9 mill . da snakker vi ikke om en liten bedrift, spør dere meg.

4-5mill brukes til å handle lokalt, noe som er veldig viktig for å få det til å fungere. Musikken koster ca 2,6 osv, bare for å gi et bilde av hva vi snakker om

Alt dette skal dekkes inn i løpet av 3 dager.

Bakgården er inne på virksomhetsplanen i kommunen med 200 tusen. Det er ca det dem blir fakturert for av tjenester som kommunen gjør under arrangementet. Mao ett null regnskap. Det koster ikke kommunen noe.

Når alt dette er sagt, så må jeg presisere at bakgården er kjempefornøyd med samarbeidet med kommunen. De gjør en fantastisk jobb alle sammen som ufører tjenester under arrangementet.

Så derfor ordfører, hva mer kan vi gjøre for Bakgården AS for å beholde firmaet og den fantastiske innstasen de gjør for oss.

Arild Kulseng-Hansen Senterpartiet


Svar fra ordføreren:

Bakgården har etablert seg som en viktig festival for byen og regionen, og er en av flere årlige begivenheter i Harstad som er med å trekke folk til byen, og skape liv og røre i sentrum. Bakgården et av få arrangementer som har får et fast årlig tilskudd over kommunens budsjett. Fra og med 2019 har Bakgården mottatt et årlig tilskudd fra Harstad kommune på kr 200 000,- til arrangementet.

Som andre som etterspør tjenester for kommunen faktureres Bakgården for disse tjenestene. Flere av tjenestene er innenfor selvkostområder hvor de totale utgiftene skal belastes brukerne. I 2019 fakturerte Harstad kommune Bakgården for 107 000,-. Dette var for arbeid utført av personell fra Harstad kommune, kranbil, feiebil, tømming og sluttbehandling av slam, leie av parkeringsplass samt skjenkebevilling. I 2020 ble det ikke fakturer noe da det ikke var arrangement. Per dags dato foreligger det ikke tilstrekkelig informasjon om hva som vil bli fakturert for 2021.