Januar var måneden da kommunen bestemte seg for at Gausvik skole skulle bli lagt ned.  I Gausvik sa man: «Ligg unna skolen vår». Men kommunen hørte ikke etter, så de stengte skolen for alltid fra august 2012. Da måtte barn fra Gausvik skole flytte til Sørvik skole. Da må vi kjøre 30 minutter med buss fra Sandtorg til Sørvik. Men det er litt bra å flytte til en større skole, for da er det flere elever å være i lag med. Det synes de fleste elevene fra Gausvik. De synes det er bra å flyte fra Gausvik til Sørvik. I Sørvik er det flere ting å gjøre i friminuttene. I Gausvik var det noen som ble mobbet, og det var ikke så mange lærere på Gausvik skole

Noen av oss var veldig lei seg fordi skolen ble nedlagt. Andre gledet seg kanskje til å begynne på en ny skole. Det var noen som syntes det var bra å komme til et større miljø. Og med et større miljø har alle de som byttet skole fått flere å være sammen med. Jeg gledet meg i hvert fall mye. De fleste gledet seg til ny skole, så alt var ikke negativt.
 Noen barn helt nede i 5-6 årsalderen må sitte en time i bussen hver dag, og det er jo litt kjedelig. Men det positive er jo at vi kommer i et større miljø, og at vi trives selv om vi må reise ut av heimbygda for å gå på skole. På Sørvik skole har vi mye lekser, men det er vel det som skal til for at vi skal bli flinke og kunne bli det vi vil når vi blir voksne.