I påskeuka, den 30. og 31. mars, settes 396 doser med Pfizer-vaksine i Seljestadhallen. En rekke innbyggere i alderen 75 – 79 år samt de risikogruppe 1 i samme aldersgruppe er innkalt disse dagene.

Uken etter skal det settes 744 doser. Da starter vi også vaksineringen i aldergruppen 65-74 år. Samtidig kaller vi inn personer mellom 18-64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp. Vaksinedatoene er onsdag 7. april, (dose 2 19. mai), torsdag 8. april (dose 2 20. mai) og fredag 9. april (dose 2 21. mai).

Totalt i Harstad har 1239 personer fått to doser vaksine, mens 605 har fått en dose. I tillegg kommer dosene satt på UNN. 

Bestill time digitalt - da går det raskest

De som nå blir trukket ut, har fått – eller vil få melding i løpet av kort tid. Vi ber om at så mange som mulig – og raskest mulig - bestiller time digitalt, slik at vi sikrer at de som skal ha vaksine, får den. Ikke vent med å bestille time. Gjør det før påske.

Hvis du ikke bestiller time innen kort tid, må vi ringe deg opp for å sikre at vi får satt dosen som er tiltenkt deg. Er det mange vi må ringe opp, går prosessen saktere.

Viktig å tenke på når du bestiller digitalt

Det er også viktig at de som registrer seg digitalt venter med å lukke nettleseren eller gå ut av helseboka til dere har fått synlig bekreftet time. Dette fordi registreringen er litt forsinket i systemet, og da må man være inne i Helseboka. Dette for å forsikre at registreringen er lagt inn på timelisten i Helseboka.

Telefonkø

Pandemitelefonen er oppbemannet, men erfaring viser at det blir kø uansett. Så jo flere som klarer å bestille time selv digitalt via lenken de mottar på SMS, jo bedre er det, og jo mindre belastning blir det på telefonsystemet.