Kommunestyret bestemte i sitt møte i februar 2023 at Visit Harstad som organisasjon skal legges ned. I samme vedtak står det at det skal settes ned en arbeidsgruppe for å se på fremtidige behov innenfor reiselivet i Harstad-regionen. Gruppen skal se på organisering, ansvarsfordeling, offentlig eller privat ansvar, markedsføring og destinasjonsutvikling. Resultatet av arbeidet skal legges frem for kommunestyret i juni 2023.

De som utgjør gruppen i startfasen er Kristian Hyllestad (Risholmbukt AS), Odd Kåre Sivertz-Pettersen (Thon Hotel Harstad), Stian Jakobsen (Quality hotel Harstad), Nils Arthur Geitanger (Bark Spiseri), Nils-Arne Nilsen (Boreal Travel), Jan-Erik Kristoffersen (Arcticoncepts AS), Gro Dagsvold (North Up), Kriss Rokkan Iversen (Sør-Troms Museum), Victoria Bakken (HRNF), Espen Ludviksen (leder for plan og næringsutvalget) og Nina Dons-Hansen (medlem av plan- og næringsutvalget).

Møtet den 14. april skal gi innsikt i reiseliv, destinasjonsutvikling og fremtidens reiselivsstrukturer, samt innhente innspill til pågående prosess om fremtidens reiseliv i Harstad.

Sted: Quality Hotel® Harstad

Tid: 14. april 09:00 - 14:00

Innsikten vil bli presentert av Line Samuelsen, daglig leder i Destination Lofoten, og Ståle Brandshaug, rådgiver i 2469 Reiseliv.

Begge har vært i spissen for arbeidet med  det nordnorske prosjektet «destinasjon 3.0», som har vært banebrytende i norsk reiseliv.

I prosjektet, som akkurat er avsluttet, har man analysert reiselivsstrukturer i Nord-Norge og Norge, hentet innspill fra næringen og andre interessenter, samt sett på behovene for samhandling i fremtiden.

 

Agenda:

 

09:00 – 10:30:  Hvordan kan innsikten fra «Destinasjon 3.0» gi retning for reiselivet i Harstad?

Ved Line Samuelsen og Ståle Brandshaug

10:30 – 12:00:   Dialogmøte – kreativ kafe – fasiliteres av Ståle Brandshaug

12:00- 12:30:     Lunsj

12:00 – 13:30:   Dialogmøte – kreativ kafe forts.– fasiliteres av Ståle Brandshaug

13:30-14:00:      Oppsummering og avrunding

 Vi oppfordrer spesielt alle som er engasjert i, jobber i reiseliv eller har interesse i reiselivsutvikling i Harstad regionen om å melde seg på her.