Nylig var de på første todagers samling, der tema var programmering og visuelle uttrykk.

Et talentsenter skal inspirere og løfte elever med stort læringspotensial, og Brage Hermansen (6B), Maja Johanne Le Wu Jakobsen (6B), Oliver Hæreid (6A), Vilde Haukebø (6A), Sofie Hammer (6A), Oihan Querendez (7B), Aurora Balswick (7B) er tatt opp ved programmet i Narvik. Elevene blir inkludert i et organisert elevnettverk og får knytte kontakter med andre elever med stort læringspotensial.

Ekstra godt tilbud

- Dette er elever med spesiell interesse for realfag får her en mulighet til å jobbe og lære sammen med likesinnede og får et ekstra godt tilbud om tilpasset opplæring ut fra sitt nivå, sier lektor Elisabeth Østerås-Henriksen ved Kanebogen skole. 

Søker opptak

For å komme inn på talentsenteret, må eleven søke, skolen gi sin anbefaling og foreldrene må også gi en vurdering. 

- Vi er veldig glade for at såpass mange elever fra Kanebogen skole kom inn, sier Østerås-Henriksen. Målgruppen for talentsenteret er både elever som presterer på høyt nivå, og elever som har potensiale for å prestere på høyt nivå.

Høyt faglig nivå

Nå venter flere samlinger i løpet av skoleåret. Samlingene har et variert innhold fra realfagene, med både teoretiske og praktiske aktiviteter som holder høyt faglig nivå og utfordrer elevene. Det er også et stort fokus på det sosiale slik at elevene får mulighet til å bli godt kjent med hverandre og danne nettverk.

Programmering og visuelle uttrykk

Marius Hansen fra Nordnorsk vitensenter i Tromsø har vært i Narvik og undervist elevene. 
- Temaet for første samling var "programmering og visuelle uttrykk". I tillegg til å bli kjent med hverandre, jobber elevene med blokkprogrammering. Dette skal ende opp i at alle får programmere en maskin til å lage et geometrisk mønster, som deretter skal skrives ut på klestøy, sier han. 

Bygger nettverk

Og elevene fra Kanebogen skole er storfornøyd. 
- Det har vært veldig gøy, fordi vi får gjøre ting vi ikke gjør til vanlig på skolen. Også så blir vi kjent med nye folk, sier Vilde Haukebø og Maja Johanne Le Wu Jakobsen. Det er de andre Kanebogen-elevene enige i.
- Det er annerledes enn skolen ved at vi har fått fordypet oss i å jobbe med programmering. Også er det gøy å få reise til Narvik også, sier Oihan Querendez. Og Sofie Hammer legger til at de ble godt ivaretatt, med god mat og drikke, slik at de skulle holde koken oppe hele dagen. 

Kanskje til Harstad

Foreløpig er talent-samlingene for regionen lagt til Narvik videregående skole, men vitensenteret har ønske om å utvide tilbudet, slik at det kan avholdes realfagssamlinger flere steder.

­­­­­- Vi ser at det er behov for en avdeling, blant annet Harstad, og håper at det skal komme på plass etter hvert. Vi ønsker å gi et tilbud til elever med stort læringspotensial, og gi disse elevene utfordringer tidlig i læringsløpet, sier Hansen.

PS! Viste du at i tillegg til disse samlingene, så tilbys også foreldrekurs og lærerkurs i regi av Nordnorsk vitensenter.

Se https://nordnorsk.vitensenter.no/