Vi har fått egg fra hønene til Anne-Marit (som har vært vikar her). Hun har også sagt seg villig til å ta imot de kyllingene som måtte komme ut av dette prosjektet, og gi dem et nytt hjem i hønsegården sin.
 
Den 13. mai la vi eggene høytidelig inn i rugemaskinen, og hønseegg av typen Sussex trenger iflg boka 28 dagers ruging før de klekkes. Vi har hengt opp kalender, og teller dagene fram mot ca. den 10. juni.

Dersom forsøket lykkes kan vi da kose oss et par uker med små kyllinger før vi leverer dem fra oss til hønefamilien. Vi er stadig inne og sjekker temperatur og luftfuktighet i rugemaskinen, slipper ut litt gasser fra rugekammeret og krysser av på kalenderen.

Ungene har dekorert det kommende kyllinghuset, og vi har laget handleliste for innkjøp av fór til de små. Elevene i blåfløya har fått henstilling om å være litt ekstra stille i gangene rundt rugeområdet, og det ser ut til at de fleste husker på å ta hensyn til dette.
 
Det er mange unger på SFO som lurer på om det virkelig er mulig å få til å klekke ut kyllinger på denne måten, og vi har lest oss opp på hvordan kyllinger ønsker å bli behandlet fra de ligger inni egget og til de skal ut i den lille, store verden. Så kan vi bare håpe at eggene har såpass optimale rugeforhold at det fører fram mot noen søte, små dunballer som vi kan fryde oss over i noen uker. Forventningene er i alle fall store!