- Den var sliten den gamle sjørøverskuta som sto i Generalhagen og som LIons hadde skjenket byens barn. Den hadde nok fått meir enn ett skudd for baugen, og gud veit kor mange sjørøverkapteina som både hadde vært om bord og som hadde borda den gamle stolthet. Det var på høy tid at den fikk hvile en plass på de syv hav, eller for å si det på en annen måte. Nå kan den ta det rolig de neste hundre år. For nå er ei ny skute på plass, klar for nye seilaser, nye kapteiner og nye sjøslag.

Det sa ordfører Kari-Anne Opsal da markeringen for den oppdragerte lekeplassen skjedde søndag 20. oktober 2019.

Kommunen har gitt lekeplassen et etterlengtet løft. Barn har fått være med å gi innspill på hvilke apparater som skulle bli i Generalhagen lekeplass.

- Skal det være liv i en by, må den yre av unga. Skal den det må det være artige ting for ungan å ta seg tel. Derfor denne lekeplassen, og fleire er på tur; på havnepromenaden, i Harstad havn, på Ottar Håløygs plass. I seg selv er dette ikke noe stort prosjekt, men mange bekker små gjør en stor å. Jeg synes også at det er viktig at vi stopper opp og markerer de små og store forbedringene som gjør det enda bedre å bo å leve i den flotte byen vår. Det er det vi skal gjøre nå, sa Opsal før hun klippet snora. 

Fakta om prosjektet: 

Kostnader:Bevilget 3,7 mill totalt. I dette inngår også forprosjektet for hele parken.

Offisiell ferdigstillelse: 30. oktober, men parken er tatt i bruk før den tid.

Landskapsarkitekt og prosjektleder: Lillian Sharma

Gjennomføring: Totalentreprise Br. Killi med prosjektleder Tore Killi (underentreprenør er Dale Anleggsgartner og Siwe elektro)