Norge har satt i gang en enorm dugnad for å hindre spredning av koronavirus, blant annet ved å stenge alle barnehager og skoler. All organisert aktivitet både innendørs og utendørs er stengt. Det er viktig at vi ikke skaper alternative arenaer hvor smitten kan spres. Harstad kommune gir følgende råd:

  • Dersom barn skal besøke venner bør det gjøres enkeltvis. For å ivareta barns behov for lek med andre barn kan man ha en til to faste lekevenner og holde seg til de samme lekevennene gjennom denne perioden. Det gjelder også for ungdom.
  • Lek utendørs kan foregå i mindre grupper, helst bør andre barn enn søsken være litt på avstand.
  • Ansamlinger av barn og unge på kjøpesenter bør ikke forekomme.
  • Folkeparken er en fantastisk arena for aktivitet. Den brukes av mange. Husk avstand, unngå ansamling av personer, fordel dere gjerne rundt på de ulike gapahukene.
  • Helsedirektoratet anbefaler minimum en meters avstand mellom personer for å unngå smittefare. Husk god hånd- og hostehygiene. Hold deg hjemme hvis du har luftveissymptomer.

Følg med på www.harstad.kommune.no og www.helsenorge.no for oppdatert informasjon om rådene til barn og unge.

Vi har forståelse for at rådene over er inngripende. Nå må alle bidra for å sikre at tiltakene som ble vedtatt 12.03.20 skal virke som ønsket i bekjempelsen av koronaviruset.

Benytt sjansen til å være sammen med de nærmeste. Måk snø, ta frem brettspillet eller gå en tur på ski. Sammen gjør vi det beste ut av situasjonen og bidrar til at vi om en stund er tilbake til normalen.