Her er listen: 

  • Søknad trukket, (mann)
  • Skår, Torill (62),kommunalsjef helse, omsorg og velferd. Bostedskommune: Harstad
  • Hind, Vibeke (49), økonomileder. Bostedskommune: Harstad
  • ****** (mann) -  uoff. § 25
  • ****** (kvinne) -  uoff. § 25
  • ****** (mann) -  uoff. § 25
  • ****** (mann) -  uoff. § 25
  • ****** (kvinne) -  uoff. § 25
  • ****** (mann) -  uoff. § 25

Fire kvinner og fem menn har søkt jobben. En person har i ettertid trukket sin søknad.

Vurderinger rundt untatt offentlighet. 

Flere søkere har bedt om, og begrunnet sitt ønske om unntak fra offentlig søkerliste. Harstad kommune har nå hatt en grundig og selvstendig vurdering av hver kandidat sin anmodning om unntak. Dette har ført til at en kandidat har trukket sitt kandidatur.

Lovgiver har i offentlighetsloven lagt til rette for at en søkers navn skal kunne unntas den offentlige søkerlisten, og dermed søke anonymt, dersom det foreligger grunnlag for det. For at en søker skal kunne unntas, må det foreligge et påviselig grunnlag for det. Et relevant moment vil være graden av offentlig interesse i stillingen. En kommunedirektør er en stilling det knytter seg særlig offentlig interesse til. Dette innebærer at det skal mye til før det godtas at søkere til en kommunedirektørstilling skal kunne unntas den offentlige søkerlisten.

For at en anmodning om unntak fra offentlig søkerliste skal kunne føre frem må det kunne vises til særlige grunner, som for eksempel at en offentliggjøring kan føre til konkrete skader eller ulemper for søkeren. En begrunnelse om personlig ubehag vil ikke holde for å bli unntatt fra søkerlisten. Derimot vil en begrunnelse om at søkeren søker seg fra en lederstilling i en organisasjon som er i en omstillingsprosess, med grunnlag i at en slik offentliggjøring vil kunne skade organisasjonens evne til å gjennomføre omstillingen ofte være god nok begrunnelse.

Kommunen har vurdert å gi merinnsyn, jf. offentleglova § 11. På bakgrunn av en konkret vurdering har kommunen kommet til at det ikke skal gis helt eller delvis innsyn. Kommunen har vurdert og avveid hensynet til offentlig innsyn på den ene siden og behovet for å gjøre unntak fra innsynsretten på den andre siden. Kommunen mener imidlertid at behovet for unntak veier tyngre enn hensynet til offentlig innsyn i denne saken.

Kontaktperson er ordfører Kari-Anne Opsal, 918 98 732.