Pressekonferanse 6. januar om koronasituasjonen i Harstad from Harstad kommune on Vimeo.

 

5. januar fikk 17 personer påvist koronasmitte etter å ha testet seg i Harstad. Vi forventer flere positive prøver de nærmeste dagene. Harstad defineres nå som en kommune med høyt smittetrykk.

Smitteutbruddet er knyttet til et musikkbingoarrangement på utestedet Verftet i Harstad 29. desember. Rundt 90 personer var innom utestedet denne kvelden. Alle disse skal i umiddelbar karantene.

Husstandsmedlemmer av deltakere på dette arrangementet skal foreløpig oppføre seg som om de er i karantene. Smittesporingsteamet vil ta kontakt. Ikke ring pandemitelefonen eller bestill time til test – vi vil ordne test utenom ordinær åpningstid.

Er du på jobb, i skole eller barnehage, skal du med andre ord så raskt som mulig komme deg hjem og unngå å få flere nærkontakter.

Regjeringen har gitt mulighet til strengere tiltak enn i dag for kommuner og regioner med stort smittetrykk. Harstad er her nå. Harstad kommune innfører nå følgende tiltak:

  • Alle som har vært på Verftet den 29. desember er smitteutsatt og skal i karantene og skal testes. Deres familiemedlemmer anbefales å holde seg hjemme inntil negativ test foreligger for den smitteutsatte fra Verftet
  • barneskoler og barnehager skal følge veilederen for "rødt nivå".  
  • Stenging av offentlige steder og virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- eller fritidsaktiviteter innendør
  • påbud om bruk av munnbind på offentlig sted der det ikke er mulig å holde avstand på minimum en meter. NB!Gjelder ikke for barn under 12 år og personer med redusert lunkekapasitet.
  • påbud om hjemmekontor i den utstrekning dette er mulig.
  • påbud om stengning av driften av treningssentre, bingo -og svømmehaller, samt Sam lekeland og bowlingsenteret
  • Påbud at cafeer og restauranter fører gjesteliste.
  • Nivå tre av tre på sykehjem og Helsehuset

Vedtakene er vedtatt av formannskapet. Her er forskriften som vedtas.

Tiltakene gjelder fra den 6. januar til den 18. januar.