Harstad kommune har et samarbeid med frivillighetssentralen om koordinering av frivillige som ønsker å gjøre en innsats for de som trenger en hjelpende hånd eller tjeneste. Nå intensiveres arbeidet med å få flere harstadværinger til å gjøre en innsats for andre.

Når du har tid og lyst

- For å gjøre det enklere å være frivillig har vi tatt i bruk appen Nyby, sier prosjektleder Berit Ditlefsen i Harstad kommune.

- Når du bruker Nyby får du få en liste over oppdrag i appen og du velger selv når du har tid og lyst til å engasjere deg. Du svarer kun ja på oppdragene som passer deg, og trenger ikke å svare nei.

Frivillighet stadig viktigere

Man gjør da ulike praktiske og sosiale oppdrag som kommunen ikke tilbyr.
- Frivilligheten settes stor pris på og vil bli stadig viktigere for lokalsamfunnet i årene som kommer. Koronapandemien har vist at mange ønsker å bidra til at andre får hjelp, sier Ditlefsen

Slik fungerer det

Det er ansatte i for eksempel hjemmetjenesten, sykehjem og frivilligsentralen som vil legge ut oppdrag i appen og gjøre avtaler med deg som frivillig på oppdrag du ønsker å bidra på.

Gjennom Nyby formidles det oppdrag innen:

  • Følgetjeneste (følge til lege, fotpleier, frisør, postkontor, butikken og lignende)
  • Sosiale oppdrag (gå en tur, spille spill, ta en kaffe, gå på kafé, lese avis sammen, handle eller være sosial med beboere på sykehjem)
  • Praktiske oppdrag (henge opp et bilde, strø eller måke, skifte lyspærer, plante eller rake i hangen til våren)

- Vi ønsker frivillige i alle aldre, men en del oppdrag krever at du er over 18 år. Du melder seg enkelt ved å fylle ut et skjema så kontakter vi deg for en hyggelig samtale, sier Ditlefsen.

Kontakt

Har du spørsmål, kan du ta kontakt med Frivilligsentralen:
☎️ 770 658 90 / 94 15 35 29
📫 sabina@fvs-harstad.no

Eller Frivilligkoordinator Harstad kommune:
☎️ 91 89 24 56