Det blir frokostseminar under ski-NM med lokal verdiskaping, prestasjonskultur og hva store arrangementer har å si for lokal utvikling på programmet.

Etter forhåpentligvis en suksessfull åpningshelg i Kilbotn, med fornøyde NM-vinnere og glade arrangører, inviterer Harstad kommune og den lokale NM-arrangøren til næringsseminar mandag 28. mars. Det er en litt roligere NM-dag, med sprintprogram på ettermiddagen. 

Lokal verdiskaping
- Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran vil snakke om verdiskaping, næring og politikk, og samtale med lokale representanter for havbruksnæringen, sier næringssjef i Harstad kommune, Bjørn Akselsen. Få andre regioner har så mange lokaleide aktører innen havbruksnæringen som vår, og han forventer en interessant samtale partene imellom. 

Skitrener med suksess
Eirik Myhr Nossum er langrennstrener for herrer allround, og har hatt jobben siden 2018. Han vil snakke om hva som kreves i toppidrett; om lederskap og prestasjonskultur. Og går det som vi ønsker, får han med seg en av våre skihelter også.

Store arrangementer og lokal utvikling
I 2025 skal Trondheim arrangere VM på ski, og delegater fra organisasjonen kommer til Harstad for å se, observere – og kanskje lære litt. 
- Vi ser det som flott at vi kan lære av hverandre ved å utveksle erfaringer, vårt mål er at vi i Harstad utvikler oss som arrangør og vertskapsby for store arrangement også videre framover, sier Ole T. Andreassen, leder av NM hovedkomiteen lokalt. Kristin Mürer Stemland er leder for strategi og forretningsutvikling, Ski-VM Trondheim 2025, og vil snakke om store arrangementer sett i sammenheng med by- og næringsutvikling.

Seminaret arrangeres på Thon hotell Harstad, Arena Nord-Norge mandag 28. mars kl 0830 – 1000. Frokost er inkludert i billettprisen på 250 kroner, og da kan man komme fra kl 0730 til frokost i konferanselokalet! 

Billetter: https://harstadkommune.hoopla.no/sales/skinm-seminar2022