Mange tror de automatisk blir innkalt. Det gjør de ikke. Det er 19767 personer i Harstad som får tilbud om vaksinen, og vi trenger et system for å håndtere hvem som er i prioriterte grupper, hvem som har fått vaksine når (og skal revaksineres etter et bestemt antall dager) og hvem som ikke skal ha vaksine. De må aktivt takke nei til vaksine, slik at vi vet at de har fått tilbudet.
 
Dette systemet finnes ikke fra før, så derfor har vi tilpasset et system slik at det kan brukes. Det er Helseboka, et program som er utviklet i Harstad, og som mange kommuner bruker.
For at det skal fungere, MÅ man registrere seg gjennom vaksine-nettside www.harstad.kommune.no/vaksine. Og hvis dere bruker nettbrett eller mobiltelefon så skal dere ikke laste ned appen - som vil være første forslag, men åpne siden i nettleseren/internett. Det koster ikke noe å registrere seg, så hvis de bes om godkjenning med betaling, så er du i appen - og det er feil.
 
Alle kan registrere seg, men det er kun personer over 18 år som får vaksinen. Du må bruke bank-ID for å logge inn. Du må også svare på hvem som er din fastlege og noen spørsmål om din egen helse, slik at du havner på rett plass i vaksinekøen. Hopper du over å svare, kan du havne lenger bak i køen.
Når du har registrert deg vil du få en bekreftelse på sms om at registreringen er mottatt.
Du logger ut ved å lukke nettleservinduet. Du vil bli bedt om å logge inn eller bruke pinkode neste gang.
 
Registreringen av helseopplysninger vil ikke vises for noen andre, og er kun til bruk for prioritering av risikogrupper i forhold til Covid-19 (korona). De fra kommunen som prioriterer ser ikke helseopplysningene, men kun hvem er i prioritert gruppe. Du kan be om at all info om deg blir slettet etter at vaksineringen er ferdig.
Synes du dette er vanskelig eller for de som ikke har mulighet til å registrere seg elektronisk, vil vi bistå via pandemitelefonen. Ring 415 71 800 og tast 2 når du blir bedt om å velge tjeneste. VIKTIG: Før du ringer - ha klart personnummer og mobilnummer vi kan kontakte deg på senere. 
 
Her registrerer du deg for vaksine: https://www.harstad.kommune.no/vaksine