Bredband oyriket.jpg
Stian Antonsen - leder for brukerstøtte i Harsrad kommune, Rolf Inge Roth - konsernsjef i Hålogaland kraft og styreleder i Hålogaland kraft Bredbånd AS, Reidar Trekkvol, leder for IKT Harstad kommune, rådmann Hugo Thode Hansen, Kristian Bøckman - fungerende daglig leder i Hålogaland Kraft Bredbånd og prosjektleder Evan Didriksen i Hålogaland kraft. Foto: Øivind Arvola

Harstad kommune har lenge jobbet for at flere skal få raskere nettilgang. Med støtte fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) blir det nå mye bedre bredbåndstilbud på Grytøya, Sandsøya, søndre del av Bjarkøy, Stornes og Aun. Alle områder, bortsett fra Aun, får fiber for nett og tv-tjenester. Aun får en radiobasert nettløsning som gir høy kapasitet, og som vil bli oppgradert i takt med utviklingen.

Avtale på 14,6 millioner kroner

- Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått på plass en avtale om utbygging av bredbånd i disse områdene. Det betyr mye for bolyst, næringsetablering og fremtidige kommunale tjenester, sa rådmann Hugo Thode Hansen da han på vegne av kommunen underskrev avtalen som har en totalramme på 14, 6 millioner kroner.

Full fart på fiberen fra høsten 2020

Det var to leverandører som til slutt leverte inn anbud, og Hansen er også glad for at en lokal aktør kunne hevde seg i konkurransen.

Vi er stolte over å ha vunnet denne viktige kontrakten med Harstad kommune, og ser frem til å bygge ut bredbånd til Øyriket, sier fungerende daglig leder i Hålogaland Kraft Bredbånd AS, Kristian Bøckman, som legger til at dette blir en viktig del av en større satsing på videre fiberutbygging i vår region.

- Hålogaland kraft-konsernet brenner for lokalsamfunnet og benytter dyktige lokale entreprenører til denne utbyggingen. Vi ser frem til å samarbeide med Installasjonsservice Drift AS fra Kvæfjord i denne utbyggingen, sier Bøckman.

Stor interesse

Da kommunen først gikk ut med prosjektet, var det stor interesse fra befolkningen, næringsliv og andre med tilknytning til området som når bredbånd.

- Vi går snart i gang med salget, og håper på god respons på våre fremtidsrettede TV og bredbåndstjenester fra Altibox, sier prosjektleder Evan Didriksen.

Styreleder i Hålogaland Kraft Bredbånd og konsernsjef Rolf Inge Roth, som undertegnet avtalen, ser frem til å komme i gang med utbygningen.

- Jeg håper vi vil innfri befolkningens forventninger til oss som leverandør, sier Roth.