Blant artistene finner vi de fleste av Harstads friby-musikere, der flere er stjerner i landene de måtte flykte fra, som Hamid Sakhizada fra Hazara-minoriteten i Afghanistan og sudaneseren Abazar Hamid med artistnavnet Tore Brun. Og ikke minst er dette en anledning til å stifte bekjentskap med byens nyeste fribymusiker, Ghawgha Taban. Hun er en ung sanger fra Afghanistan som eksperimenterer med mange forskjellige musikksjangre.

Videre i programmet finner vi blant andre Sigrun Loe Sparboe som ikke skulle behøve nærmere introduksjon. Foruten de profesjonelle musikerne kommer også innslag blant annet fra Harstad folkehøgskole, Kanebogen skolekorps og dans fra Harstad kulturskole.

Konserten er nummer 28 siden Multicultura ble dannet, og vil man oppleve både den høye kvaliteten og bredden som det flerkulturelle Harstad har å by på.

Multicultura er en ideell forening som ble initiert av Safia Abdi Haase etter at hun kom som flyktning fra Somalia til Harstad i 1993. Hun er senere utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sitt arbeid med integrering, kulturforståelse og likeverd. Multicultura Harstad drives videre i hennes ånd, og den årlige konserten er foreningens største arrangement.

For billetter og mer info: https://www.harstadkulturhus.no/program/multicultura/