Vår verdihåndbok beskriver hva som må til for at Harstad kommune skal oppleves som en ÅPEN og REAL organisasjon. Vi skal være en arbeidsplass med høy trivselsfaktor og du som ansatt skal se fram til å gå på jobb og møte kollegaer og brukere av våre tjenester.

Medarbeiderundersøkelsen bidrar i utviklingen av et godt arbeidsmiljø for ansatte og god tjenestekvalitet for våre brukere/innbyggere. Utviklingsarbeidet har et kontinuerlig perspektiv og er en del av vårt systematiske HMS-arbeid.

Hvem skal svare?

  • Alle fast ansatte, uavhengig av stillingsprosent.
  • Alle vikarer med fast månedslønn, uavhengig av stillingsprosent.
  • Tilkallingsvikarer som er i arbeid i enheten. En rettesnor er at de må ha en viss innsikt i virksomheten og forholdene rundt.
  • De som er sykemeldte eller i permisjon.
  • Lærlinger

Alle ansatte plikter å bidra til et godt arbeidsmiljø. Vi forventer at du deltar på undersøkelsen og gir ærlige tilbakemeldinger. Dine synspunkter er viktig.

Innhold og tidsbruk

Undersøkelsen består totalt av 36 påstander hvor du skal velge det svaralternativet som passer deg best. Hver påstand har 5 svaralternativer gradert fra svært enig til svært uenig. Du kan også skrive i kommentarfeltet helt til slutt i undersøkelsen. 

Begrepsavklaringer

I undersøkelsen brukes begrepet nærmeste leder i noen av påstandene. Med nærmeste leder menes den lederen som har personalansvaret for deg; den personen som følger opp ditt daglige arbeid og har medarbeidersamtalene med deg.

Hvordan svarer du?

Du kan svare på undersøkelsen via nettsiden 10faktor.no fra 23. november til 6. desember. Brukernavn og passord sendes til din kommunale jobb-epost. Du må lese og akseptere en elektronisk samtykkeerklæring, helt i starten av undersøkelsen.Ta kontakt med din leder dersom du ikke har tilgang til datamaskin/internett.

Anonymitet

Du skal føle deg trygg på at de svarene du gir behandles anonymt. Avdelinger med færre enn tre ansatte vil vi ikke kunne ta ut avdelingsrapport på. Men svarene fra de ansatte er likevel med i resultatet for enheten og for Harstad kommune som helhet.

Resultat og etterarbeid

Din leder har ansvaret for etterarbeidet av undersøkelsen og HMS-gruppa har medansvar for å følge opp det dere som kollegium blir enige om i dette arbeidet. Din nærmeste leder informerer om resultatene på din arbeidsplass.  Resultatene oppsummeres i 10 faktorer som regnes som avgjørende for å utvikle et godt arbeidsmiljø. Vi har en egen veiledning for dette arbeidet.

 

Faktor

Litt mer om faktoren

1

Oppgavemotivasjon/
Indre motivasjon

«Har jeg arbeidslyst og gir jobben meg energi?»

2

Mestringstro

«Kan jeg klare det?»

3

Selvstendighet/Autonomi

«Får jeg lov og nødvendig frihet til å løse oppgavene mine?»

4

Bruk av kompetanse

«Får jeg brukt det jeg kan?»

5

Mestringsorientert ledelse

 

«Legger din leder til rette for at du skal bli bedre og gjøre en god jobb sammen»

 

Rolleklarhet

«Hva får jeg lov til og hva forventes av meg»

7

Relevant kompetanseutvikling

«Får jeg nok påfyll gjennom interne møter/kurs, eksterne kurs eller etter- og videreutdanning»

8

Fleksibilitetsvilje

«Klarer jeg å tilpasse meg?»

9

Mestringsklima

«Ingen er god alene. Er det lov å være god på min arbeidsplass? Og gjør vi hverandre gode?»

10

Nytteorientert motivasjon/
Prososial motivasjon

«Hvem er vi til for» 

Vi har også et informasjonskurs i KS Læring. Lykke til og takk for ditt bidrag for arbeidsmiljøet.