Eli-JEanette Olsen-1.jpg

Det er en svært fornøyd park- og idrettsrådgiver i Harstad kommune som står midt på Harstad stadion. Aldri før har Eli-Jeanette Olsen vært så godt opplyst på denne banen.

I løpet av høsten har flomlysene som kranset stadion blitt byttet ut, og i slutten av desember er entreprenøren helt ferdig med montering og etterarbeid.

- Det gamle lysanlegget var i svært dårlig forfatning og det var behov for å gjøre nødvendige utbedringstiltak, sier Olsen.

Det har i flere år vært spilt fotball på stadion under dispensasjon, da lysforholdene egentlig har vært under standarden fotballforbundet krever. Men nå holder lysanlegget en standard som vil tilfredsstille nivået harstadfotballen ligger på. Belysningen har gått fra 90 lux til 600 lux etter at lysene fra 1979 er byttet ut. De seks mastene i det gamle anlegget er byttet ut med fire på rundt 32 meters høyde.

- Levetiden på de nye lysene er beregnet til 100 000 timer, så ut fra antall brukstimer på stadion i dag, er det lenge til vi trenger å bytte disse.  Så det er ikke noe vår generasjon trenger å bekymre seg over.  

- I prosjektet har vi valgt å gå for LED-belysning, med hensyn til levetid og effektivitet, valgmuligheter, besparelse og miljøvennlighet. Vi kjenner ikke til så mange tilsvarende anlegg som er oppført i Norge, så dette vil bli et spennende referanseanlegg innenfor denne anleggstypen, sier Olsen.

Borkenesfirmaet Installasjonsservice er totalentreprenør i prosjektet, som også inkluderer det nye flomlysanlegget på Kanebogen stadion. Totalt har belysningen for disse to anleggene kostet cirka 14 millioner kroner.

- Dette blir et løft for brukerne av stadion, både spillere og publikum, og vi gleder oss til å ta i bruk en godt opplyst stadion neste sesong, sier Olsen.