Harstad kommune har stilt lokalene i kjelleren til gamle Harstad skole til disposisjon, og fra mandag blir det mulig å låne alt fra ski og skøyter til telt og fiskeutstyr, og annet man trenger for å dra på tur.  

- Vi er kjempefornøyd med at dette tilbudet nå er på plass i denne formen. Takket være et godt samarbeid mellom Frivilligsentralen – som eies av Harstad Røde Kors og Harstad kommune. Dette er et viktig tiltak og åpent for alle, sier ordfører Kari-Anne Opsal da hun klippet snora og erklærte at TURBUA nå er på plass.

Mandag 8. mars klokken 12 åpner dørene for de som vil låne. Kommunalsjef Henry Andersen, oppvekst og kultur har vært en viktig for løsningen. Tone Trøite (t.h) er nyvalgt styreleder i Harstad Røde Kors, som eier Frivilligsentralen og som skal drifte tilbudet.

Line Isaksen kom med en flott gave på kr 30990,- fra Sparebanken 68 Nord. Banken ønsker at pengene i sin helhet benyttes til å kjøpe sykler. Sabina Eliassen leder Frivilligsentralen og er sammen med ordfører Opsal veldig glad for at næringslivet også gir bidrag til TURBUA.

Du kan låne utstyr fra Turbua bare hvis du har opprettet en låneprofil på BUA