Det foreligger søknad datert 27.01.22 fra Hinnstein AS på vegne av eieren av gnr. 63 bnr. 525 om endring av reguleringsplan Sama Trondenes del 1 og 2, planID 362, vedtatt 26.05.1999.

Formålet med reguleringsendringen er å skaffe hjemmel til å etablere støttemur mot vei for maksimal utnyttelse av uteareal på tomten. I tillegg ønskes det å omregulere deler av areal avsatt til vegformål til boligformål.

Den omsøkte reguleringsendringen vil medføre følgende endringer på plankartet:

  • Det angis plass hvor det tillates etablering av støttemur.
  • Boligformålet utvides.
  • Bestemmelsesområde #1 for snødeponi påføres kartet.
  • % BYA påføres kartet.
  • Adkomstpil til gnr. 63 bnr. 525 påføres kartet.

Den omsøkte reguleringsendringen vil medføre følgende endringer i planbestemmelsene:

  • Det tilføyes et nytt punkt c) under 1.1 Boliger:

Bynndalsveien 3. gnr. 63 bnr. 525:

Støttemur skal etableres iht til plassering angitt i plankart. Støttemur kan plasseres nærmere kommunal vann- og avløpsledning enn 4 meter dersom støttemuren fundamenteres under nivå for VA-ledning, eller direkte på fast fjell. Støttemurens plassering og fundamentering skal godkjennes av kommunal VA- myndighet før byggetillatelse kan gis.

Innenfor bestemmelsesområde #1 er det tillatt med snødeponi.

Etter dialog med kommunal VA-myndighet er setningen «Støttemurens plassering og fundamentering skal godkjennes av kommunal VA-myndighet før byggetillatelse kan gis.» lagt til i bestemmelsene for å sikre at de får anledning til å godkjenne støttemuren før oppførelse.

For å kunne hjemle endringene i gjeldende reguleringsplan som omsøkt må det vedtas en reguleringsendring som medfører endringer både i plankart og i planbestemmelsene til reguleringsplan for Sama Trondenes del 1 og 2, planID 362 vedtatt 26.05.1999.

Les hele vedtaket her.