Forrige positive koronatest i Harstad var 19. april. Til sammen har seks personer i Harstad testet positivt siden prøvetakingen startet i 12. mars.

Husk smittevernrådene
Harstad har vært heldig – og våre innbyggere og besøkende har vært flinkt til å overholde smittevernsrådene. Nå går vi inn i en sommer der flere folk reiser, og risikoen for smitte øker, sier kommunalsjef for helse og omsorg, Rita Johnsen.

- Det er viktig at folk fortsatt husker å være hjemme hvis man er syk, holde avstand og vaske hendene ofte, samt ha gode host- og nyserutiner, sier hun.

Tester gjennom hele sommeren
- Skulle man ha symptomer som hoste, tungpustethet, feber eller tap av lukt-/smakssanser, oppfordrer vi nå alle til å ta en test. Det gjør man enkelt ved å ta kontakt med pandemitelefon 415 71 800, som har åpen linje hele sommeren. Man kan også kontakte sin fastlege eller legevakt, legger hun til. Kommunen tester nå i snitt fem til åtte personer på hverdager. Over 1150 personer bosatt i Harstad er til nå testet. 

Karantene for utenlandske vikarer
Helsetjenestene har de siste årene hatt behov for kvalifiserte ferievikarer og hatt vikarer fra hele Norden. Også i år er vi avhengige av vikarer utenfra.

- Ferievikarer som kommer fra utlandet vil måtte gå i ti dagers karantene før de kan starte arbeidene, sier hun. I tillegg skal de testes på dag sju av karantenen, slik at svaret er klart den dagen de skal begynne på jobb. 

Åpningstider for pandemitelefon
Hverdager:  08.30 - 11.30
Lørdag og søndag: stengt

Ringer du utenom åpningstider - og har luftveissymptomer og trenger testing - blir du satt over til Heggen legesenter. Vi vil også ringe opp de som eventuelt tester positivt så snart vi har testresultatene - også i helgene.