Det kommer frem av rapportene for overvåkning av luftkvalitet i Harstad. 

Om mars heter det:
Det kom mye nedbør i mars, i hovedsak i form av snø. Veibanen var stort sett fuktig, og det var derfor lite støvproblematikk i mars. Mot slutten av måneden fikk vi noen dager med kaldt og tørt vær. Veibanen ble likevel våt på grunn av snøsmelting og avrenning fra sidekanter og midtrabatter. 

Om april står det: 
I april har det vært lange perioder uten nedbør. I disse periodene har vi observert mye støv i lufta, og det har vært registrert høye støvnivåer på målingene. Det har vært registrert svært høye nivåer av PM10 enkelte dager, særlig om morgenen og om ettermiddagen, også på dager hvor grenseverdien for døgnet ikke er overskredet.  Personer som går eller sykler til skole/jobb på slike dager, eller som oppholder seg i nærheten av trafikkert vei, blir utsatt for høye nivåer av svevestøv.

Perioder med høye støvverdier har vært varslet via luftkvalitet i Norge.

Avdeling Folkehelse har gått ut med innbyggervarsel i de verste periodene, og personer med alvorlig luftveissykdom eller alvorlig hjerte-/karsykdom har vært oppfordret til å begrense oppholdstiden i nærheten av de mest trafikkerte veiene.

Det ble gjennomført noe grovfeiing av kommunale veier og på deler av RV83 i april. Det ble ikke iverksatt støvdempende tiltak utover dette. 

Les rapportene her