Gode kollegaer er gull verdt på en arbeidsplass. Ansatte i Harstad kommune kan hvert år nominere kollegaer de mener fortjener en ekstra oppmerksomhet. Det kan være en kollega som med sitt gode humør, skaper trivsel og glede rundt seg, eller en som gjør noe positivt for miljøet på arbeidsplassen.

I år ble «Vågsfjorden perlepris» delt ut ut for 11. gang under årets siste kommunestyremøte. Prisen er heder, ære, blomst og kunstverket "Come together" av Trude Lind Oftedal fra Andenes

Hele 51 kandidater, som alle er flotte medarbeidere, ble nominert i år. De er alle nominert av kolleger som setter stor pris på dem, og juryen uttaler at det har ikke vært noen enkel jobb for juryen å plukke ut «verdens beste kollega». Men til slutt falt valget på Helene Øfeldt Trælvik.

Dette sier kollegaer om årets perleprisvinner:

Vår kollega bidrar til å skaper et trygt, godt og positivt arbeidsmiljø. Hun ser alle og er genuint glad i sine kolleger. Hun disker opp med all slags kakebakst, har de mest utrolige og morsomme historier fra barndommen så det er alltid latter i gangene og på pauserommet.

Hun er som regel den første på jobb—ja selv på seinvakt så er hun der før kl 7 og setter på kaffe og ordner det som må ordnes. Raus, morsom, godhjerta, omtenksom, genuin, full av energi og kjærlighet er bare noen ord som beskriver henne. For mange av oss er hun et prakteksemplar på en god kollega. Hun ble 60 år i år og hun sier selv at hun skal pensjonere seg når hun er 62 år, den tanken orker vi ikke å tenke.

Når hun får vaske, bake, ha samlingsstund (også på samisk) og stelle for andre så er hun i sitt ess. Hun dukker ofte opp i festlige lag, og da gjerne som Mossa, hvor hun, til stor jubel, lar oss andre få gjennomgå.

Vi gratulerer Helene Øfeldt Trælvik med prisen.