Leder i Eldrerådet i Harstad, Jan Fjellstad, delte ut rådets Innsatspris til (fra venstre) Randi Olssøn, Anne-Lise Olsen og Mikal Berg. Foto: Terje Olsen

Leder i Eldrerådet i Harstad, Jan Fjellstad, delte ut rådets Innsatspris til (fra venstre) Randi Olssøn, Anne-Lise Olsen og Mikal Berg. Foto: Terje Olsen

Leder i Harstad Eldreråd, Jan Fjellstad, foretok tildelingen på Bergsodden sykehjem under ei direktesending på HT-TV.

- Eldrerådets innsatspris gis til personer eller organisasjoner som i sin fritid -på frivillig basis – gjør en innsats og en god hjelpende gjerning til noen som trenger det.  Prisen er på 7500 kroner og i år valgte vi å dele den på tre prismottakere, sier Fjellstad.  – Disse tre har vært frivillige ved Bergsodden sykehjem i flere år.

- Anne Lise Olsen hjelper til på mange hyggestunder i fellesområdene på hjemmet.  Et par ganger hver måned kommer hun på tilstelninger som sangstund og fredagskaféer der hun hjelper til med tilrettelegging og vaffelsteking. Randi Olssøn er ei sprek dame som hver eneste uke sykler på turer med beboere i sykehjemmets rikshawsykkel eller tar beboere med på kortere spaserturer. Hun er en ekstra ressurs for hjemmet på felles arrangementer og friluftsaktiviteter.  Mikal Berg ble rekruttert som frivillig for flere år siden. Han har etablert det de haller «Herreklubben». De har ukentlige kaffetreff og er en samtaleklubb hvor hverdagen diskuteres, historier fortelles i god kombinasjon med kaffe og vafler.

Frivilligheten gir merverdi for både de frivillige og for beboerne på sykehjemmene. DE som vil melde seg til slik aktivitet kan ta direkte kontakt med et sykehjem eller de kan kontakte kommunens frivillighetskoordinator som vil hjelpe dem videre, forteller Jan Fjellstad.