Tirsdag testet to personer bosatt i Harstad positiv for covid-19. Som følge av smittesporingsarbeidet, har fire nærkontakter testet positiv. Vi forventer å få flere positive prøver, og som ledd i det videre smittesporingsarbeidet, ber vi følgende være ekstra oppmerksomme på symptomer på covid-19-smitte:

  • Alle som var på konserten «Som sjura» i Galleri Nord-Norge torsdag 22. oktober kl 1130
  • Alle som var på konserten med «Lindis Haugan + Kirsti Nikolaisen» i Galleri Nord-Norge fredag 23. oktober kl 1700.
  • Alle som var innom De fire roser mellom kl 1800 og 2000 fredag 23. oktober.   
  • Alle som var innom Hilde Kristoffersens pop-up-butikk lørdag 24. oktober.

Ikke nærkontakter

Disse er ikke å regne som nærkontakter, men noen få av deltakerne kan ha blitt utsatt for smitte. Har du vært på et eller flere av disse arrangementene, må du være ekstra oppmerksom på eventuelle symptomer. Du kan leve som normalt, men det er viktig at du prøver å holde antall nærkontakter så få som mulig en periode.

Har du symptomer - bli hjemme

Hvis du er blitt smittet, tar det noen dager før du selv er smittebærende og merker symptomene. Symptomene på covid-19 ligner de man ser ved forkjølelse og influensa. Feber, sår hals og hoste. Noen får pustevansker og lungebetennelse. De som blir syke, får vanligvis først vondt i halsen, forkjølelse og lett hoste i tillegg til sykdomsfølelse og muskelsmerter. Har du disse symptomene, ber vi deg ringe vår pandemitelefon 415 71 800.

Sjekk våre nettsider for pandemitelefonens åpningstider:

Vårt smittesporingsteam er i løpende kontakt med utbruddsgruppen til FHI, og våre anbefalinger er laget i samråd med FHI.