Vågsfjordens Perlepris 2023
Vågsfjordens Perlepris 2023 ble delt ut av kommunedirektør Hugo Thode Hansen til Charlene Mari Breivik ved Kila skole. Foto: Øivind Arvola

Gode kollegaer er gull verdt på en arbeidsplass. Harstad kommune har årlig, siden 2010, delt ut «Vågsfjordens perlepris» til «en av verdens beste kollegaer». 

Nominerer kollegaer
Det er arbeidstakere i kommunens selv som nominerer en kollega de ønsker skal fåen ekstra oppmerksomhet. I år var 39 gode medarbeidere nominerte av kollegaer som setter stor pris på dem. En jury går så gjennom de nominerte, og velger ut hvem som fortjener prisen. 

Mange verdige nominerte
- Det var mange verdige nominerte, men juryen mener Charlene Mari Breivik utmerket seg, sa kommunedirektør Hugo Thode Hansen, da han delte ut prisen på et arrangement som samlet ansatte ved Kila skole mandag ettermiddag. En overrasket mottaker var svært glad for prisen.

- Det er overveldende. Vi har et flott arbeidsmiljø, og veldig hyggelig å få en slik pris, sier Breivik, som er lærer ved Kila skole. Hun fikk blant annet prisen for sin positive og støttene holdning under pandemien.  

Positiv og støttende
I begrunnelsen for nominasjonen står det at:

Vår kollega er positiv og støttende som dagen er lang, og de kan virkelig være lange på̊ kontoret. Som nyutdannet finner jeg svært mye støtte i å ha denne medarbeideren i kollegiet, og når dagene er ekstra tøffe, er vedkommende alltid der med støttende ord. Vi arbeider i skolen, og vi har vært gjennom en lang og tøff pandemi. Dette bærer og arbeidsplass preg av, både under og i etterkant av pandemien. Når en arbeider under press, sykefraværet er høyt og arbeidsdagene er krevende, merker en økt spenning og frustrasjon på egen arbeidsplass. Det er da vår kollega kommer som en frisk pust inn på pauserommet og inn på kontoret som deles med fem andre kollegaer. Vår kollega har et særdeles godt humør og er et utpreget JA- menneske som er løsningsorientert, og som aldri kaller en utfordring for et problem . 

Da frustrasjonene på arbeidsplassen toppet seg, begynte kollegaer på samme team å finne små lapper med oppmuntrende ord, et drops, en sjokolade eller annen hyggelig overraskelse på arbeidsbordet sitt. Et eksempel på det, er et hjerte med ordene: Glem aldri at du er den eneste i verden som er slik som DEG. DU er sjelden, ingen har akkurat DINE egenskaper. Derfor ta vare på DINE gode sider. Prøv å forbedre DINE dårlige. DU er verdifull - bare fordi DU er DU! 

Vår kollega er en som absolutt fortjener å bli sett, hun også. Hun er en perle fra Vågsfjorden, Charlene Mari Breivik. 

Vågsfjordens Perlepris 2023
Tirsdag 23. januar 2023 ble Vågsfjordens perlepris for 2022 delt ut. Den kanskje fineste av alle priser i Harstad kommune ble delt ut til Charlene Mari Breivik ved Kila skole. Foto: Øivind Arvola

Diplom og kunstverk
Dette var en begrunnelse som juryen falt for, og det synlige beviset på utmerkelsen, i tillegg til heder og ære, er et silketrykk av kunstneren Solveig M Skogseide har tittelen «Vi trenger hverandres hender». 

 Mottakere av prisen: 

 • 2022: Charlene Mari Breivik 
 • 2021: Trond Nicolaisen
 • 2020: Helene Øfeldt Trælvik
 • 2019: Marith Myrstad
 • 2018: Marina Jørgensen
 • 2017: Rune Brenna
 • 2016: Ingeborg Skjervum
 • 2015: Alf Jacob Salberg
 • 2014: Dagfinn Hamstad
 • 2013: Line-Merete Veimoen
 • 2012: Tirill Hognestad
 • 2011: Rita Halvorsen
 • 2010: Torbjørn Bendiksen