På øya har vi en teatergruppe som heter Et eller ainna med en teppemester, de er delt opp i to avdelinger, 10-13 år og 13-17 år. Den minste gruppa holder på med å sette opp et teaterstykke for barn som heter Sirkus Tulliball, som handler om et tullete sirkus.

Den største gruppa er med på et landsdekkende prosjekt, DUS, og holder på med et teaterstykke som heter Bønn For Anna! Dus er et nasjonalt prosjekt der de fleste fylker har deltakere. I troms og Finnmark er det 6 teatergrupper som deltar.

Det blir to forestillinger, en i lillesalen på Harstad kulturhus den 28.januar, og en på Hålogaland teater i begynnelsen av mars. Og dersom alt klaffer – så vil de få lov til å vise forestillingen sin på Det norske teater i mai – sammen med grupper fra de 14 andre fylkene som er med på prosjektet.

Ungdommene valgte å sette opp Bønn for Anna, et sterkt og poetisk stykke om å akseptere at et ungt liv har tatt slutt. Men når vi snakker med ungdommene, så sier de at det er mye humor i stykket også – og at ingenting egentlig ble i nærheten av slik de hadde forestilt seg det til å begynne med!  

Vi har snakket med fire av skuespillerne, og de sier at å være med på teater er veldig morsomt, fordi du får lære og oppleve mye nytt . De liker spesielt godt at stykket er nyskrevet og originalt, og at budskapet er at man kan gå videre, ved å huske de gode minnene, ikke alltid bare huske på det triste. De syns Bønn for Anna er ganske aktuelt, fordi det faktisk skjer slike ting i verden – og når det skjer, så trenger man å vite at det livet kommer til å gå videre igjen etterpå. Stykket har fokus på å bringe frem gode minner, at det er flere måter å komme videre på. 
 
 
 Les mer om prosjektet DUS på 
DUS - Den unge scenen
 

 http://harstadkulturhus.no/

«Mest av alt i verden vil jeg at du skal bli, og hvis jeg kunne velge, til evig tid.»

Anna. Lille, store, Anna. Som visste alt. Som bestandig hadde sure tær igjen når Billie og Dagny hadde spist opp alle sine. Som alltid fikk Billie til å le. 
Men nå. Etter ulykken. Nå er ikke Anna mer. 
Hvem skal passe på Billie da? Lille, store, Billie. Som ikke vil høre sannheten. Som ikke tror på Gud. Som ikke tror på seg selv. 
Som er så redd for virkeligheten, at hun ikke tør å tro på drømmen heller.

 

Og i en drøm, en virkelighet, i noe ingen riktig vet, kommer Anna tilbake.

 

Harstad kulturhus onsdag 28.januar kl. 19.30