Lørdag 15. august fikk en person bosatt i Harstad bekreftet smitte av koronavirus. Personen er isolert i sitt hjem. Det er mistanke om utenlandssmitte, men dette er ikke bekreftet. Smitteoppsporingteamet i Harstad kommune startet umiddelbart sitt arbeid, og er i gang med å kartlegge personens bevegelser og kontakt med andre personer. Enkelte nærkontakter testes lørdag kveld. Basert på kartleggingen, vil kommunens ledelse bestemme seg for eventuelle tiltak. 

Sjuende tilfelle

Dette er det sjuende tilfelle av bekreftet covid-19-smitte i Harstad siden 17. mars. Det forrige tilfelle var 19. april.

Testing

Denne uken har 225 personer testet seg, og til nå er over 1800 testet i Harstad. Alle som mener de har vært utsatt for smitte eller har symptomer kan få teste seg. Det gjøres ved at man ringer pandemitelefonen 415 71 800. Den har åpent alle hverdager fra kl. 08.30 -15.30. Lørdag og søndag har den åpent fra kl. 14-18. Den siste tiden har det vært stor pågang, og søndag vil vi sette inn ekstra ressurser for å svare på henvendelser.