Tirsdag var det den store strandryddedagen for elevene i 7. og 8. klasse i harstadskolen. Fra Sørvik til Sandsøy har elever plukket plast i strandsonen til inntekt for tv-aksjonen, som i år nettopp handlet om plast i havet.  Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. I dag ble litt av dette plukket opp av elevene. 

Strandryddedag 2020.jpg

 I dag får de som leverer marint avfall til HRS på Stangnes betalt 100 kroner fra kommunen per godkjent sekk. Når elevene tirsdag deltar på den store strandryddesagen, doneres disse pengene til årets TV-aksjon - WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet.
Harstad kommune vil også donere 100 kroner ekstra til aksjonen per sekk elevene samler inn - så kommunen gir 200 kroner per sekk, og håper at også næringslivet stiller opp med tilsvarende ordning. Se https://www.ht.no/incoming/2020/09/25/TV-aksjonen-i-Harstad-Disse-bedriftene-har-blitt-pantefaddere-22724899.ece

- Det er veldig motiverende å se den fantastiske innsatsen ungdommen vår har lagt ned for tv-aksjonen og et renere hav. Og så vil jeg takke både ungdommen, skolene, kommunen og næringslivet for engasjement og givergleden de viser. Sammen kan vi i Harstad få til hva som helst, sier lokal leder for tv-aksjonen, Kriss Rokkan Iversen.