Vaksineringen går stadig fremover i Harstad. Til nå er over 4000 personer vaksinert med minst en dose. Vaksineringen går greit, men det er fortsatt enkelte ting som kan gjøre det enda mer effektivt, og da må befolkningen hjelpe til.

  1. Når man får tilbud om vaksine via SMS, må man svare så raskt som mulig. Det blir satt av en dose til den som får SMS-en, og dosen MÅ settes på riktig tidspunkt. Man kan ikke vente med å bestille time. Kan man ikke møte, må man ringe pandemitelefonen og gi beskjed, slik at du kan bli kalt inn senere.
  2. Man kan ikke gi dosen/timen til noen andre. SMS-en er tilknyttet mottakeren, og kan ikke brukes av andre. Dermed nytter det ikke videresende SMS-en og gi bort timen. Skal man ikke ha timen, ring pandemitelefonen og gi beskjed, slik at du kan bli kalt inn senere.
  3. Ta telefonen når noen ringer i disse dager. Vi opplever at mange ikke svarer når vi ringer, og det kan medføre at de ikke får vaksine og at vi bruker mye tid og ressurser på å nå enkelte.

Hver dose må settes i løpet av kort tid etter at den ankommer Harstad, så vi håper så mange som mulig følger oppfordringen.