Det sier Trond Welde, Einar Munkvold og Eli- Jeanette Olsen i Harstad kommune. De får daglig meldinger fra misfornøyde skiløpere som savner bedre skispor i folkeparken.

Fortvilt

- Vi har knapt opplevd en mer snøfattig vinter, sier Einar Munkvold. Han er like fortvilt som skiløperne, og skulle gjerne ha lagt ferske, fine skispor i det fire mil lange løypenettet som utgjør Folkeparken.

Fare for utstyr

- Vi har gjort forsøk, men bakken er så hard at vi er redd belastningen på utstyret som oppstår, skal påføre løypemaskinen skader. Vi klarer heller ikke legge nok trykk på løypemaskinen slik at den bryter igjennom snøen og isen og lager gode spor. Skal vi klare det, må vi kjøre mange ganger, med fare for å ødelegge utstyret, sier Eli- Jeanette Olsen.

Kjeft

Han ber om forståelse fra publikum. Stadig får han melding og telefoner fra brukere som mener at de kommuneansatte ikke kan jobben sin.

- Det er knapt nok noen som har kjørt så mye spor som oss. Vi legger sporene til helgens Hinnøyløp, og vi har kjørt spor til alle mesterskapene i kommunen, så vi kan jobben vår. Men vi ber om forståelse når vi mener at forholdene er slik at vi ikke kan kjøre spor, sier Trond Welde.

Snøfall

Folkeparken har mindre snø enn for eksempel Kvæfjordeidet. I tillegg går nesten 80 prosent av brukerne på beina, noe som bidrar til at løypene blir mye hardere enn for eksempel i Kvæfjord.

- Det er fullt mulig å gå på ski i Folkeparken slik forholdene er nå, men det som kan hjelpe for at vi kan legge bedre spor, er enten snøfall eller at det blir såpass mye varmere i været at løypene ikke blir så harde, sier Munkvold.