Fredag formiddag testet fem ansatte og sju beboere ved Stangnes sykehjem positivt for covid-19.  Vi tester nå alle beboere og ansatte, både med hurtigtest og en ordinær PCR-test. Vi har vært i kontakt med FHI og følger rådene for utbrudd ved institusjoner. Bruken av hurtigtester gjør at vi har raskt kommet i gang med smittesporingsarbeidet. Pårørende og de nærmeste nærkontakter er – eller blir – kontaktet, enten direkte av sykehjemsansatte eller smittesporingsteamet.

Hovedinngangen til sykehjemmet er stengt, og deler av Stangnes sykehjem er isolert og stengt for besøkende. Hvis pårørende skal på besøk, så må de ta kontakt med sykehjemmet på forhånd.

For dere som er nærkontakter anbefaler vi allerede nå å følge de nye tiltakene som blir innført fra onsdag 17. november:

  • Dersom du er uvaksinert og bor sammen med en som får påvist korona, må du teste deg hver dag med selvtest eller annenhver dag med PCR-test i 7 dager. Testplikten gjelder helt til det har gått 7 dager etter siste gang du hadde nærkontakt.
  • Hvis den som bor sammen med en smittet er vaksinert, anbefales det to tester (selvtest eller PCR-test) i samme periode.
  • Det anbefales også at alle under 18 år som bor med en som er smittet, følger det samme testregime som for uvaksinerte.
  • Hvis du bor med en som er smittet, bør du være hjemme til du har fått negativt svar på den første testen.