Hurtigbåt

På grunn av et bekreftet smittetilfelle hos en ansatt på hurtigbåten Fjorddronningen, bes alle passasjerer på strekningen Harstad-Engenes-Finnsnes-Tromsø den 10., 11. og 12. mai teste seg. 

Det ble onsdag 12. mai 2021 kjent at en ansatt på hurtigbåten har testet positivt for Covid-19. Alle passasjerer som har reist med Fjorddronningen (Harstad-Tromsø) den 10., 11. og 12. mai oppfordres til å teste seg. 

Fjorddronningen har hatt følgende avganger denne uken:

  • Mandag, tirsdag  og onsdag - 0700  - Fra Harstad
  • Mandag og tirsdag - 1615 - fra Tromsø
  • Onsdag - 1345 - Fra Tromsø
  • Onsdag - 1700 - Fra Harstad

Båten har anløpssted Harstad, Engenes, Finnsnes og Tromsø. Passasjerer som har reist med denne båten og har symptomer bør teste seg ved første anledning. For øvrig anbefales test for de uten symptomer på dag 3-7 etter reise. De som ikke har symptomer, trenger ikke å gå i karantene. 

Det er ekstra viktig å følge smittevernreglene de første 10 dagene etter reisen. Ha få nærkontakter, hold avstand, husk hånd- og hostehygiene og altså ha lav terskel for å teste seg.

Peppes pizza

I tillegg anbefales alle som var på Peppes pizza i Harstad tirsdag 11. mai mellom kl. 20:00 – 21:00 å teste seg. Har du symptomer, gå i karantene og test deg så raskt som mulig. Dersom du var på Peppes, men ikke har symptomer, anbefales du å ta en test i perioden 14. – 18.mai.  

Luftveisklinikken er åpen for testing også torsdag 13. mai.  

Go 2 Grill

Alle som har vært bordgjest inne på Go 2 grill, Evenes, i perioden fredag 7. mai – onsdag 12. mai bør bestille koronatest og gå i karantene inntil testsvar foreligger. Denne anbefalingen gjelder kun de som har vært på Go2 grill, ikke nærkontakter til de som har vært på stedet. Dersom testen er negativ, opphører karantenen. Dersom du kun har vært innom og hentet mat, trenger du ikke å teste deg.